Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Putin – 61,8%, castigatorul primului tur al alegerilor prezidentiale din Rusia

Mediafax:

ALEGERILE PREZIDENŢIALE DIN RUSIA: Vladimir Putin a obţinut 61,8 la sută din voturi – primele rezultate parţiale

Turism electoral. Opozitia denunta fraude:

UPDATE 17:00 – Tineri alegători au venit din diferite regiuni ale Rusiei, duminică, la bordul a numeroase vehicule pentru a vota la Moscova, în timp ce mărturiile privind fraudele electorale au apărut încă de la primele ore ale scrutinului.

Peste 100 de autocare pline cu tineri, adeseori abia ajunşi la majorat, erau grupate în piaţa Bolotnaia şi pe străzile învecinate, în apropiere de Kremlin, în cadrul „turismului electoral” vizibil organizat.

Asociaţiile şi presa independentă au denunţat cu o zi înaintea scrutinului această tehnică de fraudare care constă în votul multiplu, în diverse secţii de votare unde alegătorii sunt transportaţi cu autocarele.

Dar de ce să vii din Briansk (la 400 de kilometri sud-vest de Moscova) pentru a vota? „Pentru alegeri corecte”, zâmbeşte o tânără, reluând sloganul opoziţiei, care denunţă fraude.

Călătoria a fost organizată de partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin?

„Nu”, susţine ea. Dar de cine atunci? „Hmmm, este dificil de explicat”, adaugă tânăra.

Un tânăr din Saransk (500 de kilometri de Moscova) afirmă că a venit în capitală „pentru a-l susţine pe Vladimir Vladimirovici”. „Am votat cu Putin”, afirmă el.

Dar de ce să faci o astfel de călătorie? Ţi-a cerut cineva? „Nu, doar aşa”, susţine el.

Un alt tânăr care a votat în mod vizibil pentru prima dată după ce a ajuns de la Belomorsk (1.300 de kilometri nord de Moscova) este, de asemenea, laconic. „Aveam chef să vin la Moscova”, a declarat el zâmbind înainte de a fugi către autocarul care îl aştepta.[…]

UPDATE 11:30 – Partidele de opoziţie şi o organizaţie neguvernamentală rusă denunţau, duminică, fraude în mai multe secţii de votare din ţară încă de la primele ore ale procesului electoral care ar urma să îl readucă la Kremlin pe actualul premier Vladimir Putin.

Aceleaşi persoane votează în birourile de vot nr.2164 şi 2166″ din Moscova, susţine pe site-ul său partidul democrat Iabloko, ce a trimis numeroşi observatori la aceste alegeri.

„La Vladivostok, în biroul nr.155, alegătorii au descoperit (la sosire) că deja votaseră”, afirmă partidul, al cărui candidat, Grigori Iavlinski, a fost descalificat la sfârşitul lui ianuarie pe motiv că a înregistrat nereguli în strângerea celor două milioane de semnături de susţinere.

Partidul comunist denunţă şi el o serie de fraude, cum ar fi cea comisă, potrivit observatorilor, într-o secţie din regiunea Kirov (la est de Moscova), unde un teanc de buletine a fost aruncat în urnă.”

Structura de Putere Putin-Medvedev: „De ce este neobisnuit?” – Putin

Putin confirmă că îl va numi pe Medvedev premier dacă va fi ales preşedinte

Se arata, printre altele, ca:

„”Aşa cum am spus, dacă cetăţenii ţării îmi acordă încrederea pentru postul de preşedinte al ţării, atunci îl voi propune pe Medvedev ca şef al Guvernului Rusiei„, a declarat Putin în interviul publicat pe site-ul Guvernului rus.

De ce este neobişnuit? Noi spunem clar şi cinstit ţării ceea ce propunem„, a adăugat liderul rus.

Putin, care nu putea candida pentru un al treilea mandat de preşedinte după cele din perioada 2000-2008, l-a lăsat la preşedinţie pe Medvedev, un apropiat al său care va permite acum revenirea sa Kremlin.”[…]

 

Putin a precizat că a convenit de mult timp cu Medvedev cu privire la acest scenariu, care prevedea că cel mai popular dintre ei va candida la preşedinţie în 2012.

Am convenit în trecut că unul dintre noi va fi candidat la prezidenţiale„, a povestit Putin. „La sfârşitul anului trecut, era clar că popularitatea servitorului vostru era superioară celei a lui Medvedev”, a continuat el.

În calitate de reprezentanţi ai aceleiaşi forţe politice, trebuie să acţionăm solidar, nu pe baza intereselor personale (…), trebuie să apreciem cine are cele mai multe şanse, cui îi vor acorda cetăţenii încrederea „, a precizat Putin, explicând de ce a acceptat Medvedev să nu mai candideze.”

Off Topic

Gandul:

PDL începe Mişcarea Populară din teritoriu. Organizaţiile au liber la alianţe pentru locale, sub sigla inimă pe fond verde. PDL face protocol separat cu UNPR. UPDATE

Se arata, printre altele, ca:

UPDATE 20.03 PDL a decis astăzi în Colegiul Director ca Mişcarea Populară să înceapă din teritoriu. Şefii de organizaţii ai democrat-liberalilor au liber să încheie în judeţe alianţe electorale care să garanteze un scor bun la locale. Condiţia este ca acestea să fie sub titulatura Mişcarea Populară la care se adaugă judeţul respectiv. De asemenea, sigla va fi o inimă pe fond verde. 

În paralel, conducerea PDL va negocia un protocol la nivel naţional cu UNPR, ceea ce va presupune susţinerea de candidaţi comuni.

„PDL nu va încheia la nivel naţional niciun fel de alianţă electorală pentru alegerile locale. PDL lasă la latitudinea organizaţiilor judeţene să decidă dacă încheie alianţe electorale judeţene sau locale cu formaţiunile politice cu care colaborează la nivel locale. Alianţa va avea denumirea de Mişcarea Populară pentru judeţul respectiv, sigla inima şi culoarea verde”, a declarat la finalul reuniunii preşedintele PDL, Emil Boc.

Cât priveşte decizia de a încheia un protocol la nivel naţional cu UNPR, liderul democrat-liberal a precizat că acest lucru este justificat de „relaţia privilegiată” pe care PDL o are cu Uniunea lui Gabriel Oprea.

„Având în vedere relaţia privilegiată cu UNPR în actul de guvernare, PDL va încheia un protocol de susţinere, cu UNPR. Este un protocol de susţinere reciprocă la locale, în condiţiile pe care conducerile celor două partide le vor discuta în perioada următoare”, a spus Boc.

PDL face astăzi planul pentru locale. Pe masa şefilor de organizaţii şi a liderilor de la centru, reuniţi în Colegiul Director, schiţa de atac electoral pentru iunie include două variante: formalizarea unei construcţii de dreapta – Mişcarea Populară sau o temporizare a acestui demers în sensul lăsării la latitudinea oamenilor din teritoriu a alianţelor pentru primele alegeri ale acestui an, urmând ca în perspectiva parlamentarelor din noiembrie să se oficializeze construcţia care să menţină PDL în cărţi în perspectiva viitoarei guvernări.[…]

Udrea: Mi-aş dori să avem susţinerea tuturor forţelor politice care vor să schimbe modul în care este administrată Capitală

În acestă tabără se poziţionează şi şefa PDL Bucureşti, Elena Udrea, care a fost criticată pentru înţelegerea pe care a negociat-o pentru Capitală cu liderul PNG, Gigi Becali.

„Noi avem o majoritate cu PNG, aş fi foarte atentă la exprimările definitive, cu unul sau cu altul nu se fac înţelegeri, oamenii ăştia au în spate un electorat, pe care trebuie să-l respectăm. Au mai mult decât politicieni redutabili astăzi, cât priveşte susţinerea eu mi-aş dori să avem susţinerea tuturor forţelor politice care vor să schimbe modul în care este administrată Capitală, de aceea eu la Bucureşti, noi, ne vom alia cu toate forţele politice care vor asta”, a declarat Udrea, la Realitatea tv, excluzând însă o colaborare cu partidul lui Dan Diaconescu.

UNPR, merge singură la locale

Luată în calcul pentru coptarea într-o platformă anti-USL, UNPR va merge singură în alegerile locale, însă, acolo unde cota progresiştilor nu ar permite adjudecarea posturilor de primari sau şefi de CJ, formaţiunea va susţine candidaţii PDL. O astfel de împărţire este la Bucureşti, unde UNPR-iştii Neculai Onţanu şi Cristian Popescu Piedone vor fi susţinuţi de democrat-liberali la sectoarele 2, respectiv 4, în cazul celorlalte sectoare fiind sprijiniţi candidaţii PDL.”

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

martie 4, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

 1. Rusii sint obisnuiti sa aiba un ” tatuc”, sant obisnuiti ca „votul „lor sa mearga spre un singur candidat…sint obisnuiti sa aiba un „tar” la Kremlin.A fost Nikolae, a urmat Lenin, apoi Stalin,Hrusciov , Brejnev iar apoi rapid , prea rapid pentru ei, Cernenko , Andropov { sau invers mai degraba } Gorbaciov , Elten si…in sfarsit Putin . Putin si Medvedev reprezinta serviciile secrete , serviciile speciale din Rusia . Duma Rusa este formata in proportie de peste 75% din ” absolventi ” KGB, FSB…si ce-or mai avea rusii pe acolo.Putin este un stralucit absolvent al acestor academii, mai ales ca ce-a facut el , pe cand era inca atasat pe probleme de securitate, la ambasada rusa din Berlin, este la ora asta deja materie de studiu in toate academiile de „profil” din toata lumea.Gandeste-te onorabile: un singur om care statea in fata unei multimi si ….prevenea in acelasi timp cu amenintarile! Unul contra ….1000 ! asa ceva vezi numai in filme iar acolo …n-a fost film !Concluzia , o mare putere precum este Rusia…nu are nevoie de schimbari dese la varful conducerii…la „tronul ” din Kremlin trebuie sa stea UNUL SINGUR si daca se poate …cat mai mult sa nu-si mai bata rusnacii capul cu ….numele celui ce ar putea fi …ales pe acolo!Asa afost la banditii aia …inca de pe vremea lui Emilian Pugaciov sau Stepan Razian. aia se rasculau dar….tot pentru tatucul tar se rugau la Dumnezeu.Deci daca in Rusia vor avea loc miscari de strada in viitorul apropiat…acestea vor fi indreptate strict impotriva …oligarhilor. Am auzit ca de fapt ce se intampla in Rusia{ stai linistit …nu mor nici de dragul si nici de grija lor!} este expus intr-o carte si se numeste …”Operatiunea Golgota”. Am auzit si….sint dispus sa-i dau crezare, deoarece…prea se potriveste cu litera cartii respective.Dac-o voi gasii { evident pe net ca …nu am bani pentru carti noi…abia-mi ajung de painea cea de toate zilele} am sa incerc s-o citesc si-ti voi spune atunci parerea mea referitor la …spurcaciunile astea de rusi ce sint situati …mult prea aproape de noi din pacate!Revenind la …”oile ” noastre… Mai ce dracu are nenorocita asta de Udrea…ce-o intereseaza pe ea asa de mult primaria generala ? Nu-i ajung banii pe care-i are ? Cu cate stomace mananca asta ?Am trimes intrebarea ” daca Piedone mai este membru al PC ” domnului Daniel Constantin. Nici macar nu catadicseste sa raspunda…La ce dracu si-a mai deschis asta bolg…doar asa ca era in trend la momentul repectiv?Se vede clar ca Oprescu la sta la multi in gat… bine a facut si el …o gramada de greseli….lasandu-se pe mana si mai ales pe experienta pe care o aveau cei in care are incredere si pe care-i plateste cu bani adevarati pentru asta.Turbatu’ asta de DD , cred ca nu-i seara de la Dumnezeu in care sa nu scrie macar pe scrol, „cateva ” cuvinte despre ,” ciocoiul ” Oprescu .Insa eu….macar , asa, d-al dracului il voi vota …TOT PE OPRESCU , macar sa crape fierea de necaz in javrele astea portocalii si nu numai , deoarece javrele n-au culoare ,chiar daca o mai afisaza de multe ori !Pe mine ma mira totusi astia de la …UNPR . un partid ce …de fapt nu exista …chiar daca este inscris in registrele tribunalului, dar neparcurgand niciuna dintre ..anume etape obligatorii la formarea unui partid….fiind format doar din dezertori , din fripturisti de la alte partide,, zic ca ma mira deoarece…in orice tara din lume{ vorbesc despre tari …civilizate evident} la ora asta aveau portareii pe cap si catusele la maini…asta daca nu erau deja condamnati pe macar 25 de ani!Nu-i inteleg deoarece astia …de fapt n-au nici macar o ” doctrina ” si nici macar o idee de”’doctrina”. Ei exista deoarece asa a vrut …”seful mafiei personale a lui Adrian Nastase” si evident javra de la Cotroceni .Nu inteleg pe ce criterii s-au adunat oamenii in jurul lor . La PP-DD …acolo inteleg deoarece…este imensa dorinta unora de a se face insfarsit ” dreptate ” in Romania , ca nimeni nu sta sa se gandeasca ,daca Dan Diaconescu isi va putea indeplinii macar…1% din ce promite cu atata larghetze , insa astia de la UNPR si sustinatorii lor…pe astia chiar nu-i inteleg si nici macar nu ma intereseaza! In acest sens urmez si eu exemplul lui Voltaire : le „scot ” mortii din groapa !Iti doresc onorabile ,un inceput de saptamana cat mai bun si eventual cat mai profitabil!

  Comentariu de marian | martie 5, 2012 | Răspunde

  • @marian
   Da, dar stiai o chestie interesanta: 64% din suporterii partidului Rusia Unita, a lui Putin, sunt femei!! 🙂
   http://en.wikipedia.org/wiki/United_Russia

   Lucrurile erau previzibile. Si Rusia Unita si Putin se bucura de o foarte mare popularitate in randul electoratului rus. Interesant e ca Putin a reusit sa atraga electoratul feminin (ai vazut si tu: poze la bustul gol, pe cal, chestii. Tipul isi arata bicepsii, pectoralii 😉 ). Dar, sigur, victoria nu se datoreaza numai acestui lucru. Adevarul e ca sub Putin nivelul de trai al rusului a crescut simtitor (la buzunar, in bani!!) fata de perioada Eltin. Chiar Gorbaciov a spus nu demult ca, din punct de vedere economic, Putin a reusit „sa stinga incendiul”. Deocamdata tandemul Putin-Medvedev functioneaza (nu sunt indicii ca nu ar functiona, dimpotriva). Pe termen scurt si mediu nu cred ca se va schimba ceva semnificativ in politica externa a Rusiei. Deci va fi cam tot ca pana acum.

   Despre starea democratiei in Rusia. Adevarul e ca Opozitia din Rusia nu reuseste sa convinga electoratul, pentru a se putea produce alternanta la Putere… Poate, in timp, se vor mai schimba lucrurile. Cat timp ar dura…? Nu se stie… Insa e o problema legata si de strategia electorala a Opozitiei ruse (deci cum sa capteze electorat), dar si de intimidarile la care este supusa din partea acestui mare partid Rusia Unita si puternicului sau sef: Vladimir Putin! Eu cred ca ambitia lui Putin este de a transforma Rusia intr-o superputere! Putin are acum mana libera, ca sa zic asa, pentru a-si pune in aplicare ideile. Ramane de vazut cum vor evolua relatiile cu SUA, legate de Orientul Mijlociu in special, dar si cele cu UE.

   De ce o intereseaza pe Udrea Primaria Capitalei… E clar de ce! 🙂 Nu e vorba numai de bani si nu numai pe Udrea o intereseaza, ci pe tot PDL. E un aspect politic, deoarece functia de Primar al Capitalei e una importanta si ar putea, daca ar castiga-o, sa mai salte PDL-ul in sondaje. Udrea l-ar vrea pe Piedone primar pentru ca Piedone se bucura de popularitate. Insa nu toti din PDL sunt de acord cu Udrea si cu varianta Piedone. Poate ai citit pe blog-ul lui Cristian Preda, ca dansul nu e de acord cu varianta Piedone la Primarie.

   UNPR – n-are sanse singur, cel putin asa imi face impresia. Sau, daca vrei, sansele sale (de unul singur) sunt minime, foarte mici. Deci solutia pentru el ar fi sa faca parte dintr-o coalitie. Insa si aici lucrurile nu sunt foarte clare:
   http://cristianpreda.ro/2012/03/05/hotnews-12h/

   In legatura cu PP e un aspect interesant. El se bucura de o televiziune, defapt e un partid-televiziune! La PC e altceva… Antenele sustin, mediatic vorbind, o coalitie – USL (din care face parte si PC). Pe cand OTV-ul sustine puternic PP (deci un singur partid), merg mana in mana, cum se spune. Avantajul asta e foarte mare. Tii minte cand Dan Diaconescu expunea programul PP in direct, pe post? Cand „lucra”, in emisiune, in direct, „pentru partid”? Mai se canta si o muzica populara, mai venea de canta o formatie, etc. Populismul in floare! Nu mai vorbesc de arestarea lui, care a fost intens mediatizata si lucrul asta a facut sa-i creasca foarte mult popularitatea. Cu alte cuvinte „l-au arestat pe cel care vrea dreptatea, care spune lucruri tari si incomode in emisiunile OTV, pe Dan Diaconescu!”, chestia asta l-a propulsat pur si simplu in prim-planul vietii politice si a constituit trambulina de lansare si a lui, a lui Diaconescu, si a PP-ului! Lucrurile astea atrag un anumit segment din electorat. Impactul mediatic e mare. Si, evident, Dan Diaconescu se promova in direct. Avantajul mediatic nu trebuie neglijat: e mare! Si prinde la o anumita categorie de oameni. Evident, populismul cu „sa se faca, dom’ne, odata si odata dreptate in tara asta!!” prinde, „are carlig la mase” 😆 , cum ar fi spus Mircea Dinescu. PP e un partid care are o anumita strategie electorala , pe un anumit segment de electorat, de asa natura incat sa obtina un procent bunisor, care sa-i permita accesul in Parlament! Din aceasta cauza „balonul nu s-a dezumflat”, cum spunea Lazaroiu. Mie imi face impresia ca acest proiect – PP – a fost construit cu grija de-alungul mai multor ani…

   Comentariu de Motanul Incaltat | martie 6, 2012 | Răspunde

   • Asa m-am gandit si eu. este dea dreptul imposibil ca sa faci din nimic , ca despre nimic este vorba , un ” partid” si cu ala sa incerci sa speli creierele si asa spalate ale alegatorilor….trebuie sa fi sau nebun sau sa ai o strategie construita in multi ani si este evident ca n-a fost vorba despre ceva…avortat pur si simplu. Asta nu-ti aduce cumva aminte despre ” operatiunea Golgota ” despre care vorbea pe undeva prin anul 2010 sau 11 profesorul Constantin Corneanu? Adica zic eu ce merge la rusi…un plan scornicit de KGB si GRU…merge si la fratii lor mai mici ” organili”, ” serviciilii” din Romania ?!Ce sint eu curios este daca aia 64 % { despre care spuneai ca sint majoritare femeile si asta-mi aduce aminte de Petre Roman si ….muncitoarele de la APACA } sint din intreaga populatie cu drept de vot a Rusiei sau doar a celor ce s-au prezentat la vot. Nu de alta dar sa-l votezi pe Ziuganov….sau chiar pe acel oligarh { imi scapa numele dar era clar ca era …iepure} nu cred ca se potrivea cu vederile celor din Liubianka sau pe unde mai aveau astia de la serviciile ruse de informatii si represiune ….” birourile” . Vladimir Putin fara suparare dar nu prea are mutra de rus. Aduce mai mult cu Lenin care daca-ti aduci aminte era hohol sau hahol….cum dracu se numeste natia asta.Cred ca Rusia va devenii in scurt timp o superputere si mai cred ca-i vor eclipsa c at de curand pe americani. Ce te faci insa ca …tot de la Rasarit se iveste inca o superputere ce sta deocamdata …linistita . Aceasta putere se numeste {din pacate } China. Deci chiar daca jucaria lor obisnuita respectiv SUA si armata ei precum si ” serviciile ” de acolo vor fi surclasate….raman ceilalti si sincer nu-i vad pe unde vor scoate rusii camasa.Nu ca le-asi plange de mila, mai mult chiar m-asi bucura cu conditia ca eventualul viitor conflict Ruso -Chinez { sti ca de-a lungul timpului …au fost estule incidente intre ele} sa aiba loc strict la granitele lor comune…sa nu se extinda si in alte parti.Bine ca nu mai este in vigoare Pactul de la Varsovia …am scapat de ei iar NATO stiu ca n-au vreun tratat cu China si cu atat mai putin cu rusii.A si sa nu uit…arestarea lui Dan Diaconescu a fost „intens” mediatizata deoarece presa noastra , …media inca nu a invatat ” meserie” asa incat pentru raiting…fac astia orice inclusiv de a arata pe post un om in pielea goala { chiar daca acesta era la ora respectiva prim ministru…sau nu mai era?} pretinzand ca asi face griji pentru ” paza ” lui ca ar fi deficitara.Ala care a spus in gura mare ca ” imparatul este gol ” ala era totusi un copil nevinovat si in nici un caz un tip ce se doreste a fi un ” rechi de presa” desi este doar un …nimeni, un mare nimeni.Asi putea sa parafrazez pe cineva si sa afirm ca : ” Dan Diaconescu este …mai prost decat Farfuridi insa mai canalie decat …Basescu” ? Asta ca tot vorbeai despre ” populismul ” desantat afisat de acesta de-a lungul campanie sale inceputa acum „cateva luni” si cred ca numai un imbecil notoriu isi poate inchipuii ca in cateva luni poti aduna atati sustinatori sau ma rog atati cati se lauda PP-DD ca are si fara sa „dea ceva” Este evident o chestie cu…” voie de la politie ” sau de la Cotroceni si afirm asta in pofida celor spuse de de unii care nu sint de acord ca DD ar fi fost vreodata „iepure ” sau in orice caz…tinta falsa.

    Comentariu de marian | martie 6, 2012

 2. […] Ioan Usca, Klausen, Lilly, Lunapatrata, Madi si Onu, Manole, Max Peter, Doru, Melami, Mirela Pete, Motanul Incaltat, Tury, Nea Costache, Nice, Adela, Oana Clara, Pato Basil, Ragnar, RobertN, Rokssana, Roscata, […]

  Pingback de Lecţia de patriotism « • Gabriela Elena • | martie 6, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: