Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Mitingul – replici, reactii…

Basescu…

Iata ce ne spune Gandul:

Băsescu, jurnaliştilor, la Cotroceni: Nu sunteţi la vreo manifestaţie, pe undeva?

Articolul arata ca:

„Şeful statului a primit, joi după-amiază, la Palatul Cotroceni, noul ambasador al Marocului în România, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

La intrarea în sală, până la sosisrea ambasadorului, Băsescu s-a adresat râzând jurnaliştilor, întrebându-i cu ce se mai ocupă.

„Nu sunteţi la vreo manifestaţie, pe undeva?”, a adăugat preşedintele Băsescu.” (subl.mea)

Un ciudat schimb de replici…

Evenimentul Zilei:

Dinescu către Andreea Pora: „Ești o nesimțită. Du-te la Băsescu. Pupă-l în c…r!”

„Invitați la Realitatea TV să dezbată protestele care au avut loc în Piața Universității, Mircea Dinescu și Andreea Pora s-au contrat pe tot parcursul emisiunii. El i-a spus că e „nesimțită” și „antipatică”, ea i-a spus că e „moșier”.

Dinescu și-a ieșit însă din fire și i-a spus Andreei Pora că e „nesimțită” și „antipatică de la natură”. Comentând evenimentele din Piața Universităţii, cei doi nu s-au putut pune de acord, poetul izbucnind la un moment dat: „Te crezi deșteaptă, de-l lingi pe în c…r pe Băsescu?”, i-a spus Dinescu Andreei Pora.

Pora s-a enervat, s-a ridicat de pe scaun, anunțând realizatorii emisiunii că nu mai stă în platou. Dinescu a atacat-o din nou: „Du-te la Băsescu! Pupă-l în c…r!”. După ce invitata a ieșit din studio, Dinescu și-a motivat replicile jignitoare: „M-a scos din sărite! E a nu știu câta oară când mă face ea pe mine moșier!.” (subl.mea)

Se poate intampla ca intr-o dezbatere in contradictoriu spiritele sa inceapa sa se incinga tare si atunci omul, din enervare, nu-si mai gaseste bine cuvintele. Interesant este, totusi, ce cuvant spune in momentul acela, care e cuvantul ce-i vine, primul, in minte. Iata ce cuvant, care sa-l caracterizeze pe Dinescu, i-a venit in minte Andreei Pora: mosier!!!!! Parca si Ion Iliescu l-a facut pe Dinescu mosier. Si, daca nu ma insel, exista si Vinul Mosierului… 😆 .Dar tot atat de interesanta e reactia lui Dinescu. Foarte enervat de caracterizarea pe care i-a facut-o Andreea Pora, Dinescu foloseste unele cuvinte pe care n-ar fi trebuit sa le foloseasca, dar uimitoare e reactia din final: „M-a scos din sărite! E a nu știu câta oară când mă face ea pe mine moșier!. Asta a fost reactia, in conditiile in care, din cate inteleg, nervii, de ambele parti, erau intinsi la maximum. Cu alte cuvinte: „Cum iti permiti sa ma faci pe mine mosier?”. Observati reactia vehementa a lui Dinescu, care a facut-o pe Pora in toate felurile, ca si cum Andreea Pora l-ar fi jignit foarte grav spunandu-i ca e mosier, precum alta data Ion Iliescu. Interesant… De ce s-a simtit atat de grav jignit Dinescu…? Observati reactia lui: Pora e antipatica de la natura, nesimtita, etc. De ce? Numai pentru ca i-a zis ca e mosier…? Interesant e ca nu a zis: „„M-a scos din sărite! E a nu știu câta oară cand il pupa-n c…r pe Basescu”, ci „când mă face ea pe mine moșier!… Pe de alta parte, Pora chiar a considerat, sincer, cel putin asa imi vine sa cred, ca-l necinsteste pe Dinescu, spunandu-i ca e mosier… A ajuns Andreea Pora sa fie de acord cu Ion Iliescu…? 😆  Pe de alta parte stau si ma intreb: va dati seama, cititori dumneavoastra, cat de umilit s-a simtit Dinescu pentru ca a fost caracterizat drept mosier? 😆 Regimul asta burghezo-mosieresc…!! Antipatic de la natura, nu-i asa Dl. Dinescu? 🙂 😆

Piata Universitatii…

Iata si editorialul lui Cristian Tudor Popescu, in care  fenomenul Piata Universitatii este tratat din punct de vedere simbolic:

Când iese Piaţa, se schimbă viaţa

Iata ce se arata printre altele:

„Piaţa Universităţii. Am fost acolo, la naşterea acestui simbol naţional în noaptea de 21 decembrie 1989. I-am simţit lipsa în toţi aceşti ani în care am scris şi am vorbit împotriva batjocoririi înspăimântătoare a românilor de către Adrian Năstase, Miki Şpagă, Bittner şi Petrache, Cocoş, Udrea, Boc, Băsescu şi toţi ai lor.

Nu mai credeam că se va trezi.

Acum, important mi se pare ca „Piaţa Universităţii” să nu mai dispară indiferent de evoluţiile politice din România. Să se constituie o organizaţie civică, civilă, denumită „Piaţa Universităţii” în care să poată intra oameni din toată ţara (Piaţa este un simbol naţional), studenţi, pensionari, oameni ai muncii, ţărani sau intelectuali, cu condiţia să nu fie membri ai niciunui partid.

„Piaţa Universităţii” ar funcţiona ca un supraveghetor civic al clasei politice. Dacă lucrurile o iau razna ea poate căpăta autoritatea unui semnal greu pentru societatea românească.

Când Piaţa iese în stradă să se ştie că Puterea are o primă cruce pe răboj.” (subl.mea)

Recomand citirea integrala si in original a tuturor articolelor.

ianuarie 20, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 comentarii »

 1. In toata aceasta atmosfera iata si punctul de vedere al diplomatiei americane:
  PROTESTE BUCUREŞTI. Care este punctul de vedere al DIPLOMAŢIEI AMERICANE faţă de manifestaţiile din România

  Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 20, 2012 | Răspunde

 2. […] patrata, Teo Negura, Ioan Usca, Posta electronica, Manole, Pato Basil, G1b2i3, Innerspacejournal, Motanul incaltat, Alex Mazilu, Alina, Mirela Pete, Tu1074, Hidalgo, Creve, Delia, Loryloo, Rokssana, Androxa, […]

  Pingback de iPuntea « • Gabriela Elena • | ianuarie 20, 2012 | Răspunde

 3. Mircea Dinescu a uitat cand el insusi al lingea in cur pe Basescu ?Andreea Pora este scrboasa prin insasi prezenta ei …pe persoana fizica!

  Comentariu de marian | ianuarie 20, 2012 | Răspunde

  • @marian
   Da, dar stii ce e interesant… Nu mai era vorba de Basescu ci de faptul ca Andreea Pora i-a zis ca e mosier. 😆

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 21, 2012 | Răspunde

 4. „Diplomatia ” americana de la Bucuresti….mai bine sa nu discutam. A fost initial un gay acum este un fost vanzator de tractoare.Au invatat si romanii intre timp cam care sint criteriile pe care sint numiti ” ambasadorii” americani la Bucuresti.Si ma rog de la Henrry Kissinger incoace cand a mai venit la Bucuresti un adevarat diplomat american ?Au devenit ” diplomatii”americani { cel putin astia de la Bucuresti } echivalenti ai jandarmilor : maciucari , mitocani si imbecili.

  Comentariu de marian | ianuarie 20, 2012 | Răspunde

  • @marian
   In primul rand este vorba despre Departamentul de Stat al US. Subliniez asta pentru ca sa nu facem confuzii…
   Spui asa:

   „Au invatat si romanii intre timp cam care sint criteriile pe care sint numiti ”ambasadorii” americani la Bucuresti.”

   Te intreb (si eu): care sunt aceste criterii? Inteleg ca tu le stii bine.
   Consideri ca nu sunt adevarati profesionisti in diplomatie? Cam asa inteleg…

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 21, 2012 | Răspunde

  • @marian
   Cred ca inteleg ce vrei sa spui: pentru tine Henry Kissinger e un maxim maximorum in ceea ce priveste arta diplomatica. Inteleg ca esti un fan a lui Kissinger… Inteleg, inteleg…

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 21, 2012 | Răspunde

   • Fan…este mult spus. Pur si simplu sint un tip ce a trait in perioada de glorie a diplomatiei atat a cele americane cat si a celei sovietice si aici citez numele lui Gromanko, lasand la o parte faptul ca am citit ” ceva ” despre Harry Kisinger . Sincer nu fac eu mare diferenta intre departamentele americane si tot asa sincer…nu ma intereseaza.Insa nu ma pot opri sa nu observ faptul ca amestecul mai mult sau mai putin voalat al ambasadorului american la Bucuresti cam da apa la moara acestui regim criminal.Stiind ca tipul a fost in perioada cand locuia in Texas …ceva ce avea legatura cu …tractoarele , si stiind ca ambasadorii la americani sint tipi ce au sustinut campania unui presedinte, fiind in acest fel …rasplatiti pentru serviciul adus{ fireste nu toti ambasadorii si …nu chiar in toate tarile, asi fi grozav de amuzat daca in Marea Britanie sau Franta ar fi numit un fost vanzator de…Chipsuri} si pentru banii cheltuiti.Si ” romanii” au invatat intre timp { de 20 de ani incoace} numai daca nu-si astupa urechile atunci cand privesc programele TV sau cand mai deschid si ei cate o carte pe care o primesc o data cu ziarul , pretul fiind inclus.Repet nu-i vorba despre toti ambasadorii americani aflati la post.A … si desii nu-i ambasador { inca} daca tii neaaparat imi „place ” Hillary Clinton care nu are bani cate carti a scris . Mai „citesc” si eu cate ceva { pe net de obicei ca n-am parale sa-mi cumpar de la magazine} si atunci imi dau cu presupusul insa , nu ma dau mare specialist in domeniu ci dimpotriva .Nu stiu de ce …dar am senzatia ca v-am deranjat stimate ” Motan” …de aceea imi cer scuze pentru acest fapt si promit sa nu se mai repete.

    Comentariu de marian | ianuarie 22, 2012

  • @marian

   „Nu stiu de ce …dar am senzatia ca v-am deranjat stimate ” Motan” …de aceea imi cer scuze pentru acest fapt si promit sa nu se mai repete.”

   Nu m-ai deranjat absolut deloc! Chiar te invit sa vii aici pe blog si sa comentezi! 🙂

   Inteleg faptul ca Henry Kissinger este pentru multi imaginea profesionistului in politica. Este o personalitate proeminenta, pe plan mondial. Cu toate acestea, cum deseori se intampla, a avut parte si de critici.

   Insa, hai sa-ti spun punctul meu de vedere… E dificil sa te pronunti asupra competentei profesionale a unui ambasador daca nu-i cunosti foarte bine activitatea, daca nu cunosti foarte bine omul. Cu atat mai mult cu cat, daca vorbim de ambasadorii straini acreditati la Bucuresti, ei sunt reprezentantii altor tari – trebuie sa vezi lucrurile si prin prisma asta cand te apuci sa judeci competenta unuia dintre ei. Competenta profesionala (a unui ambasador, dar si in general vorbind) nu tine de orientarea sa sexuala (spre exemplu de faptul ca e gay). Sau ca a fost un vanzator de tractoare. Faptul ca are afaceri in domeniul masinilor agricole nu e un lucru relevant pentru competenta sa ca ambasador. Cu alte cuvinte, se poate sa fi fost un vanzator de tractoare si sa fie un foarte bun diplomat.

   „ambasadorii la americani sint tipi ce au sustinut campania unui presedinte, fiind in acest fel …rasplatiti pentru serviciul adus{ fireste nu toti ambasadorii si …nu chiar in toate tarile, asi fi grozav de amuzat daca in Marea Britanie sau Franta ar fi numit un fost vanzator de…Chipsuri} si pentru banii cheltuiti.”

   Cred ca aici ai din nou o perceptie subiectiva. Se poate sa fi sustinut campania unui presedinte dar sa nu fie numit ambasador pentru ca nu are competente, talent in domeniul diplomatic…

   „Insa nu ma pot opri sa nu observ faptul ca amestecul mai mult sau mai putin voalat al ambasadorului american la Bucuresti cam da apa la moara acestui regim criminal.”

   Dar amintesteti cand Basescu s-a legat de regele Mihai si de pozitia pe care a avut-o Ambasada SUA… Nu cred ca i-a dat apa la moara, nu? Chiar si punctul de vedere al Departamentului de Stat nu mi se pare ca ar da apa la moara actualului regim. Chiar deloc. Nu rezulta lucrul acesta. Gitenstein si-a exprimat anumite puncte de vedere, in acord cu politica SUA, bineinteles, dar, de ce nu, si cu convingerile sale personale. Insa nu se poate afirma, fara riscul de a gresi, ca ar fi dat apa la moara actualului regim.

   Parerea mea este ca ambasadorii lor sunt mai competenti decat credem noi. 🙂

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 22, 2012 | Răspunde

 5. […] Gabi, Gabriela Savitsky, Ioan Usca, Lorelei, Melami, Nice, Questioare, Vera, Costin Comba, Motanul Incaltat, Acuvio, Adela, MWB, Nea Costache, Calin Hera, Pro Atitudine, […]

  Pingback de Imoralitate cu aromă de cafea « • Gabriela Elena • | ianuarie 21, 2012 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: