Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Cel mai mare dusman de astazi al democratiei in Ungaria si, de asemenea, un dusman al Europei

Un articol uluitor in Evenimentul Zilei!!!! Despre situatia din Ungaria am relatat si aici, cel mai recent, dar am mai scris pe blog despre subiectul asta. Insa articolul din Evenimentul Zilei este stupefiant si, as spune, chiar socant. Situatia din Ungaria e grava. Ungaria e tara membra a UE, primita in UE inaintea Romaniei. De asemenea Ungaria este tara membra NATO. Este realmente incredibil la ce s-a ajuns acolo. Articolul m-a lasat masca.

Ungaria lui Viktor Orban, comparată cu România lui Ceaușescu

Iata ce se arata printre altele:

Din decembrie 1989, când steaua lui Nicolae Ceauşescu,

English: Prime Minister Viktor Orban of Hungar...

Image via Wikipedia

Geniul Carpaţilor, a apus, nu am mai asistat niciodată în Europa de Est la o transformare socială atât de radicală şi în acelaşi timp stupidă şi ridicolă ca cea din Ungaria lui Viktor Orban, scrie, într-un articol din ziarul francez ”Le Monde”, Laszlo Rajk, opozant şi fost disident, fiul ministrului cu acelaşi nume executat în 1949 după un proces de tip stalinist.

Laszlo Rajk îl numește pe  premierul Viktor Orban cel mai mare

Orban-Basescu

Image via Wikipedia

duşman de astăzi al democraţiei în Ungaria şi, de asemenea, un duşman al Europei.
”După cum se poate vedea, naţionaliştii din această regiune nu au învăţat nimic şi nu au uitat nimic, obiceiurile lor rămânând neschimbate”, spune

Română: Portret Nicolae Ceauşescu.

fostul disident, potrivit Agerpres.

În 1989, un bărbat tânăr şi-a făcut apariţia la înmormântarea simbolică a fostului premier Imre Nagy, executat la doi ani după revoluţia ungară din 1956. În discursul său, el cerea libertate şi democraţie, precum şi plecarea trupelor sovietice. Era pentru prima dată când lumea auzea de numele lui Viktor Orban care, prin discursul său, a reuşit să devină una din figurile memorabile ale schimbării de regim. Acesta este de asemenea motivul pentru care unii sunt în continuare dispuşi să-i ierte tot ce comite, în calitatea sa de şef al guvernului ungar, împotriva poporului său şi împotriva democraţiei.[…]

Primul act de trădare 1989 a însemnat primul act de trădare al lui Orban, urmat de o
serie de alte trădări. În primul rând, el şi-a trădat aliatul, partidul liberal ungar, apoi, la trei ani după schimbarea regimului, el şi-a trădat proprii electori prin transformarea Fidesz, partidul radical-liberal pe care l-a fondat, într-o formaţiune politică naţionalistă. Sub ochii cetăţenilor ungari se profila o organizaţie violentă care subordona totul puterii şi care, în timp ce deţine frâiele guvernării, încearcă să deturneze atenţia de la cazurile sale de corupţie recurgând la tot felul de politici populiste adjuvante. O formaţiune care, în timp ce se afla în opoziţie, şi-a trimis aliaţii neonazişti în stradă pentru a-i teroriza pe locuitori, cerând apoi demisia guvernului din cauza slăbirii siguranţei publice.Puteau ungurii să prevadă toate acestea?, se întreabă Laszlo Rajk. El apreciază că majoritatea ungurilor au văzut cu siguranţă pentru ce se pregătea Orban, însă voiau schimbări şi credeau că democraţia ungară, susţinută din spate de UE, putea fi controlată. Semnatarul articolului susţine că, în ultimii ani, mai multesurse din interiorul Fidesz i-au spus că, dacă aşteptau cu nerăbdare victoria partidului lor, o făceau în primul rând pentru posibilitatea de a-l învinge pe Orban însuşi. […]

Chiar şi membrii societăţii care nu aparţin Fidesz considerau că era nevoie de un om puternic. Or, Orban pare puternic, atât în calitate de premier, dar şi ca lider al opoziţiei. Fără a-şi asuma niciun risc, chiar înainte de a ajunge din nou la putere, el ţinea în mâini numeroşi mari industriaşi. El a construit un imperiu mediatic de o complexitate extremă şi, la cel mai mic semnal al lui, aliaţii săi nazişti puteau în orice moment să se năpustească asupra societăţii. Vă amintiţi de acele imagini televizate tumultoase filmate pe străzile Budapestei în 2006 şi în 2007?, mai notează Laszlo Rajk.În ceea ce priveşte faptul că a fost ales de două treimi din populaţie, acesta nu este decât o legendă dacă este formulat astfel. De fapt, nu două treimi dintre unguri au adus Fidesz şi pe Orban la putere, ci puţin mai mult de jumătatea celor care au participat la alegeri. Cele două treimi sunt rezultatul particularităţilor sistemului electoral din Ungaria. […]”

Evident, recomand citirea integrala si in original a intregului articol! Merita sa fie citit tot!!

Update

Iata ce scrie Cristian Tudor Popescu in Gandul:

Marele Masturbator

Se arata, printre altele, ca:

Crearea scandalului Legii Sănătăţii de către T. Băsescu nu are legătură cu Sănătatea. Cum nici scandalul Legii Educaţiei nu s-a iscat pentru că T. Băsescu era deosebit de interesat de Educaţie. Pe omul acesta nu-l interesează cu adevărat nici economia, nici societatea, nici istoria, nici chiar politica, deşi s-a pronunţat cu vehemenţă în toate aceste domenii. Şi nici în primul rând banii. Poate că există interese private pedeliste în spatele Legii Sănătăţii, dar nu acestea sunt determinante pentru atitudinea hidoasă reafişată de T. Băsescu în aceste zile.

Motorul principal al fiinţei actualului preşedinte este Puterea. T. Băsescu se masturbează tot timpul în oglindă cu Puterea. A-şi impune voinţa, fără a ţine seama de părerea nimănui, a călca în picioare oameni, indiferent cât de valoroşi, care-i stau în cale, a ameninţa, a insulta şi a umili sunt exerciţii care îl fac să juiseze. Puţin îi pasă cât rău face României, atât pe plan intern, cât şi extern. Nu e nicio deosebire între atitudinea lui T. Băsescu faţă de Franţa şi Germania când acestea s-au opus intrării României în spaţiul Schengen şi modul în care s-a străduit să-l desfiinţeze pe dr. Raed Arafat.

Şi reuşeşte să-i masturbeze şi pe alţii. Cei care sunt atraşi de el, îşi autosatisfac prin gesturile lui frustrările mai mult sau mai puţin conştiente, dorinţa mocnită de Putere. Când T. Băsescu a cârâit cinic şi grotesc la televizor: „Cine pleacă? Ghici, ghicitoarea mea!”, fiind vorba de alungarea de la locul său a unuia dintre rarii profesionişti oneşti din aparatul de stat românesc, iubitorii de Băsescu au icnit de extaz. Când a răspuns presei sfidător şi aberant, că nu interesează ce-a discutat el cu râzăreţul vraci politic Ciuhodaru, băgat pe o uşă şi scos pe cealaltă, cum nu interesează nici ce discută cu nevasta sa, aceiaşi au izbucnit fiecare în aplauze, chiar dacă taman atunci făceau sex.

Ce n-au înţeles iubitorii de Băsescu e că idolul lor nu dă doi bani pe iubirea nimănui. Ceea ce-l face să înflorească, ca demn exponent al sectei securisto-comuniste, este teama, respectul îngrozit, teroarea pe care o poate stârni.

T. Băsescu este întruchiparea înfiorătoarei fraze a lui George Orwell: „The sole purpose of Power is Power”.” (subl.mea)

Recomand citirea intregului editorial in original.

ianuarie 13, 2012 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: