Filmul motiunii de cenzura…
… prezentat de Gandul:
Emil Boc, huiduit în Parlament.
Moţiunea de cenzură a USL a picat. Gândul a transmis LIVE TEXT
Se arata, printre altele, ca:
„UPDATE 12.48 Moţiunea de cenzură iniţiată de USL a fost respinsă, neîntrunind numărul de voturi necesare. S-au înregistrat doar 209 voturi favorabile şi patru împotrivă.
UPDATE 12:06: Discursul premierului Emil Boc de răspuns la dezbaterile pe tema moţiunii de cenzură a fost întrerupt de scandările unor tineri aflaţi în lojele sălii de plen, care au strigat: „Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”. Tinerii sunt membri ai organizaţiei Ecopolis şi se află în două loje ale sălii de plen. Aceştia au atârnat mai multe cearşafuri albe pe care scrie „Comasaţi-vă pe joi, dar la groapa de gunoi. Acum votaţi voi, în 2012 votăm noi”Premierul Boc s-a oprit din discurs în momentul în care tinerii au început să strige, a aşteptat ca aceştia să termine şi apoi şi-a reluat discursul. […]
„Comasarea alegerilor este o măsură specifică ţărilor bananiere. Vă doriţi ca alegerile din 2012 să fie organizate într-un haos general pentru a putea fura mai uşor. Încercaţi să daţi o lovitură de stat fără tancuri sau mitralieră, ci o armată de strânsură. Ceea ce propuneţi este o demenţă electorală.Întreagă procedură de angajare a răspunderii este una abuzivă, nedemocratică”, susţin semnatarii moţiunii de cenzură.
Premierul Emil Boc a luat primul cuvântul spunând că prin comasarea alegerilor se evită transformarea anului 2012 într-unul de lupte politice.
„Mai multe campanii nu înseamnă un plus pentru democraţie, iar comasarea alegerilor nu este deficit de democraţie. Comasarea alegerilor este o şansă pentru a avea un interes sporit al alegătorilor pentru aceste alegeri. Vor veni şi mai mulţi la vot, nu putem vorbi de un deficit de democraţie. Miza alegerilor comasate o constituie greutăţile pe care le presupune anul electoral 2012. Anul 2012 va fi un an dificil, atât din punct de vedere extern cât şi intern. Am ieşit din metehnele populismelor electorale şi am adoptat un buget în favoarea cetăţenilor pentru a consolida ceea ce am câştigat în 2011. Anul 2012 are două provocări: locuri de muncă şi absorţia fondurilor europene.
Deputatul Petru Tinel (PDL) i-a întrebat pe cei din USL dacă Ion Iliescu ştie ce fac în Parlament.
„Mai bine moţiunea s-ar fi numit cine a tras în noi după 22. Dacă ar învia acum cei peste 1000 de morţi şi ar intra pe uşile Parlamentului ne-ar întreba în ce mod organizăm alegerile locale şi parlamentare sau cine i-a împuşcat pe ei şi ce pedepse au primit. Ar fi trebuit să începeţi textul moţiunii cu un omagiu pios adus morţilor de la Revoluţie. Spiritul lui decembrie 1989 a fost de unitate nu de învrăjbire”, a spus deputatul PDL.
El a afirmat că economia care se face prin comasarea alegerilor ar însemna 6.700 de pensii în plus plătite sau 100 de grădiniţe.” (subl.mea)
Mi-au atras atentia cele afirmate de Dl. Petru Tinel, deputat PDL…
Din ceea ce inteleg eu, domnia sa vrea sa spuna ca nu e important modul in care se organizeaza alegerile in Romania, la 22 de ani de la Revolutia din Decembrie ’89, ci evenimentele neelucidate care s-au petrecut atunci! Din aceasta cauza mortii Revolutiei, daca ar invia, nici macar nu s-ar interesa de alegeri si alte chestiuni de genul acesta, fara importanta. Ci s-ar arata deosebit de interesati de cine a tras in ei, atunci la Revolutie! De asemenea aceasta comasare a alegerilor, in viziunea D-lui Petru Tinel inseamna mai multe economii.
In primul rand observ ca domnia sa alatura si face legatura dintre doua, ba chiar trei lucruri fara nicio legatura intre ele: evenimentele din timpul Revolutiei, comasarea viitoarelor alegeri din anul 2012 si economiile la buget. In privinta elucidarii celor petrecute in acel Decembrie fierbinte al anului 1989 trebuie spus ca actuala Putere nu a facut deloc lumina. Vorbe, presupuneri, dat cu parerea, astfel de lucruri da, le-am vazut si auzit. Dar ca sa elucideze la modul concret ce s-a intamplat atunci, nici vorba! Iliescu e atacat din toate directiile de actuala Putere, fara ca lucrul acesta sa aduca vreun rezultat clar, fara ca sa elucideze ceva din cele petrecute atunci. Cel putin pana acum nu se vede nimic. Concluzia: este vorba de un nou tip de populism al actualei Puteri in absenta, vorba D-lui Boc, altor genuri de populisme.
Pe de alta parte, nu este deloc sigur ca cei care au murit atunci, in Decembrie ’89, daca ar invia, n-ar fi interesati de felul in care se organizeaza acum alegerile. Eu n-as crede ca nu i-ar interesa starea democratiei in Romania, dupa 22 de ani de la jertfa lor pentru democratie. Si, iarasi, nu e deloc limpede ca discursul „linistitor” al D-lui Boc i-ar satisface pe deplin…
Insa acest discurs care aduce laolalta evenimetele din Decembrie ’89, comasarea alegerilor si economiile la buget si care cauta sa explice ca, de fapt, n-are nicio importanta felul in care se organizeaza alegerile in Romania dupa 22 de ani de la Revolutie, motivand, in final, prin economiile aduse la buget, este destul de ingrijorator. Nu e vorba numai de populism. Ci de faptul ca se induce ideea ca alegerile pot fi organizate si in mod nedemocratic, daca tot n-are importanta felul in care acestea se organizeaza, daca pe mortii Revolutiei tot nu i-ar interesa chestiunea asta, daca aceasta comsare aduce economii la buget. Adica se induce ideea ca democratia nu ar mai avea o prea mare importanta, lucru cat se poate de justificat in opinia domnului deputat.
Nu atat populismul, ci astfel de idei ma ingrijoreaza!
4 comentarii »
Lasă un răspuns
-
Recent
- In interesul superior al copilului!!
- Cand incepem sa intelegem cat de mult valoreaza Constitutia si cat de mult valoreaza libertatea!!
- S-a aprobat reabilitarea podetului din comuna Cutare. In Consiliul Suprem de Aparare a Tarii!!
- 112 nu inseamna Big Brother!
- Precizie de cativa metri…
- Halucinant…
- Va fi razboi?
- „Noi suntem social-democrati”…
- „In Romania, limba oficiala este limba romana” – Art. 13 din Constitutia Romaniei
- Despre candidatul PSD la alegerile prezidentiale
- Un banc!!
- Simbolistica totalitarismului
-
Legături
- WordPress.com
- WordPress.org
- Voxpublica
- Riddickro
- Cristian Patrasconiu
- Geopolitikon – Adrian Cioroianu
- Lumiss22
- Adrian Nastase
- Cristian Preda
- Desculta prin Timisoara
- Mazilu Raluca
- Theodora – Hai ca se poate!!
- Vladimir Tismaneanu
- Adriana Dutulescu
- Brussels Blog
- Corina Cretu
- Alina Gorghiu
- Bibliotecarul
- Ana Birchall
- Miron Mitrea
- Maria Grapini
- Ion Iliescu
- Vasile Dancu
- Stirea press
- Agentia de rating politic
- Gabriela Savitsky
- Keops – mister, perfectiune, frumusete
- Sever Voinescu
- Mihai Gotiu
- Elena Udrea
- Dreapta.net
- Satmareanca
- Traian Razvan Ungureanu – TRU
- Daniel Funeriu
- Lavinia Stan
- Blogosfera Portocalie
- Adrian Paunescu
- Dilema Veche
- Revista 22
- Calin Popescu Tariceanu
- Traian Basescu
- Motanul_Filozof
- Codrin Scutaru
- The Beginning Of The End
- Civitas'99
- Hanul Povestilor
- Maria Diminet
- Victor Ponta
- Anca Bundaru
- Sonya
- Lilick
- Loredana
- Gabriela Elena
- Club 2020
- Roxana Iordache
- Andreea Paul
- Cristina
- Trading Economics
- Adevarul nostru
- Desculta prin Timisoara – WordPress
- Florin Citu
- Lucian Isar
- Gabriela Elena (II)
- Moshe Mordechai
- goodreads
- Opinii BNR
[…] Filmul motiunii de cenzura – Motanul […]
Crăciun Fericit!
@Bibliotecaru
Multumesc mult!
Si Dvs asemenea: Craciun fericit! 🙂
[…] Malli, Manafu, Manole, Max Peter, Melami, Miana, Mircea Florescu, Mirela Pete, Motanul Filozof, Motanul Incaltat, Nabadaiosul, Nanu […]