Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Atentat la democratie!!

Iata ce titreaza Romania Libera:

Mii de persoane au protestat la Budapesta faţă de închiderea singurului post de radio al opoziţiei

Iata ce arata articolul:

Mii de persoane au protestat la Budapesta faţă de hotărârea Consiliului pentru monitorizarea instituţiilor media, condus de persoane numite de Guvern, de retragere a licenţei singurului post de radio al opoziţiei – Klubradio, transmite AFP, potrivit Mediafax.

Aproximativ 3.000 de persoane au protestat la Budapesta, denunţând decizia de retragere a licenţei de emisie.

Consiliul pentru monitorizarea instituţiilor media, o structură controversată înfiinţată de Guvernul conservator condus de Viktor Orban, a decis marţi retragerea licenţei Klubradio începând din martie 2012, acordând frecvenţa unui post de radio total necunoscut – Autoradio.

Consiliul pentru monitorizarea instituţiilor media a fost creat prin noua lege a presei intrată în vigoare pe 1 ianuarie şi denunţată de Uniunea Europeană.

„Autorităţile au pus capăt pluralismului mediatic în Ungaria”, a reacţionat directorul Klubradio, Andras Arato.

Curtea Constituţională din Ungaria a respins, luni, unele dintre prevederile controversatei legi a presei. Instanţa a decis că sunt neconstituţionale articolele care îi obligă pe jurnalişti să îşi dezvăluie sursele şi să furnizeze informaţii Consiliului pentru monitorizarea instituţiilor media. De asemenea, Curtea Constituţională a respins prerogativele de care beneficiază această structură. Deciziile Curţii Constituţionale vor intra în vigoare abia pe 31 mai 2012. Uniunea Europeană a criticat dur, în mai multe rânduri, legea ungară a presei adoptată de Guvernul Viktor Orban. Conform prevederilor intrate în vigoare pe 1 ianuarie 2011, structura care supraveghează instituţiile de presă este autorizată să intervină asupra conţinutului şi să impună sancţiuni dure dacă directivele sale nu sunt respectate.” (subl.mea)

As dori sa vad un protest energic in Parlamentul European din partea tuturor

English: Prime Minister Viktor Orban of Hungar...

Image via Wikipedia

europarlamentarilor romani fata de acesta decizie ce incalca flagrant, brutal Drepturile Omului si Libertatea Presei in Ungaria!

De asemenea cer in mod public, in calitate de cetatean european, ca PPE sa se delimiteze si distanteze clar de actualul Guvern si partid de guvernamant din Ungaria! Consider inadmisibila complicitatea PPE cu partide ce practica autoritarismul, lucru ce poate conduce, in cele din urma, la dictatura in Europa! Aceasta cramponare de Putere pe care o practica Viktor Orban nu are nimic in comun cu principiile fondatoare ale Uniunii Europene si cu democratia!

Pe de alta parte sa vedem unde a ajuns Ungaria sub obladuirea „inteleapta” a tovarasului Viktor Orban. Iata ce aflam din HotNews:

Standard & Poor’s a retrogradat ratingul Ungariei in categoria junk

Acolo a ajuns Ungaria: la categoria JUNK!!

Tovarase Orban, va rugam sa faceti dovada inaltei Dvs. intelepciuni si sa va dati demisia. Macar din onoare, asa cum ar face un consevator care se respecta!

decembrie 22, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: