Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Lucruri foarte ingrijoratoare…

… cred ca trebuie sa recunoastem asta… Iata, deja putem citi ca se pune la cale de un nou razboi…

Romania Libera:

Al treilea Război Mondial se va duce între China şi SUA. Vezi de ce

Iata ce se arata:

„Puterea militară a Chinei creşte pe zi ce trece. În replică, SUA încheie un acord de staţionare a trupelor americane în Australia. Să fie acesta începutul unor tensiuni de neevitat între SUA şi China şi care ameninţă pacea mondială?

China este fără îndoială o nouă putere economică, dar şi o forţă militară în expansiune. Asta alarmează nu numai vecinii din Asia, dar mai ales Washington-ul. Astfel, scenariul unui conflict armat între cele două superputeri este luat în calcul pentru prima dată după 1953 când SUA s-a retras din Coreea de Nord, scrie pakalertpress.com.

„Dacă nu au învăţat nimic din experienţele trecutului, atunci SUA şi China se vor găsi implicate din nou într-o criză gravă criză la un moment dat în viitor”, spune strategul american Pavel Stares.

Noul scenariu este luat în calcul după ce Washington-ul, ale cărui baze militare au devenit vulnerabile în Pacificul de Vest, a încheiat, săptămâna trecută, un acord istoric cu Australia: 2.500 de militari ai Marinei americane vor staţiona în partea de nord a ţării.

Beijing-ul a denunţat acordul, acuzând că „extinderea alianţelor militare este inadecvată şi nu poate fi în interesul ţărilor din această regiune”. Chiar şi în Australia, acordul pentru baza americană a provocat controverse.

Hugh White de la Universitatea Naţională Australiană numeşte noul acord „o mişcare cu potenţial de risc”. El susţine că, în noua lume, America ar trebui să renunţe graţios la pretenţiile hegemonice din Indo-Pacific şi să-şi împartă puterea cu China şi celelalte state din regiune”.
Pe de altă parte, Richard Haas, preşedinte al Consiliului american pentru Relaţii Externe, spune: „Politica Statelor Unite trebuie să creeze un climat în care China a cărei putere este în creştere să nu fie tentată să-şi folosească forţa în interiorul sau în afara regiunii”.

America se teme însă că, atunci când armata sa îşi va consolida puterea, în cel mult 10 ani, China nu va mai avea niciun scrupul să cucerească lumea.

Războiul dintre cele mari puteri s-ar putea duce însă şi într-un alt mod decât cel clasic. Cum chinezii fac deja experimente cyber prin care penetrează corporaţiile americane, dar şi sistemele  informatice guvernamentale, este de aşteptat ca în momentul unei confruntări demersul Chinei să fie devastator într-o epocă în care calculatoarele controlează aproape totul.” (subl.mea)

Rusia vrea să ştie caracteristicile rachetelor şi să monitorizeze testele scutului antirachetă

„SUA trebuie să furnizeze Rusiei dovezi oficiale că scutul antirachetă din Europa nu o vizează, oferind detalii despre caracteristicile tehnice şi tactice ale rachetelor şi posibilitatea utilizării telemetriei în cazul testelor, a declarat duminică reprezentantul rus la NATO Dmitri Rogozin, potrivit Mediafax.

„Insistăm să ne furnizeze dovezile de care vorbesc”, a declarat Rogozin pentru pagina electronică a agenţiei RIA Novosti.

„Dacă ne furnizează caracteristicile tehnice şi tactice (ale rachetelor) şi ne oferă posibilitatea de a folosi telemetria în cazul testelor scutului, iar la aceste date se va adăuga un acord juridic cu caracter coercitiv, atunci vom putea avea încredere, tot restul fiind propagandă„, a declarat diplomatul.

Rogozin s-a arătat indignat de faptul că omologul său american Ivo Daalder a asociat alegerile legislative din Rusia cu anunţarea unei riposte în cazul amplasării scutului american în Europa.

„În cazul în care colegii noştri americani vor să primească un semnal şi mai puternic după 4 decembrie, pot conta pe aceasta”, a conchis el.

Rusia şi Statele Unite au convenit la summitul NATO de la Lisabona în 2010 să coopereze în domeniul apărării antirachetă din Europa. Parteneriatul lor este însă blocat, Washingtonul refuzând să ofere garanţii că viitorul scut nu ameninţă potenţialul nuclear rusesc.

Preşedintele Dmitri Medvedev a promis la 23 noiembrie să mobilizeze în vestul şi sudul Rusiei sisteme ofensive moderne care să garanteze distrugerea instalaţiilor europene ale scutului antirachetă dacă Statele Unite vor continua dezvoltarea lui.” (subl.mea)

Iata o alta stire ingrijoratoare:

Rusia va folosi Jocurile Olimpice pentru a introduce spioni în M.Britanie – fost ministru britanic

Se arata, printre altele, ca:

„Fostul ministru britanic al Apărării Liam Fox a generat o nouă dispută cu Rusia, afirmând că Kremlinul intenţionează să se folosească de Jocurile Olimpice de anul viitor de la Londra pentru a introduce spioni în Marea Britanie, relatează Daily Mail, în ediţia electronică, citată de Mediafax. […]

Declaraţiile sale au fost calificate însă de Kremlin drept „paranoia”. „Nu suntem îngrijoraţi în legătură cu opinia lui. Este paranoia tipică”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al premierului rus Vladimir Putin.

Un fost oficial britanic la Moscova a declarat însă: „Există o problemă aici în a ne asigura că Jocurile Olimpice nu vor deveni o scuză pentru operaţiuni clandestine”.”

Iata si un foarte interesant articol din Gandul care, cred, are o legatura cu toate cele spuse mai sus:

Care sunt cele cinci economii ale lumii ce vor creşte în 2012

Se arata, printre altele, ca:

„În momentul de faţă economiile din Europa se străduiesc să depăşească situaţia dificilă în care se află, în timp ce economia Chinei şi-a încetinit avântul . Acestea sunt doar două dintre motivele pentru care 2012 nu este privit cu prea mult optimism, potrivit Business Insider.

O echipă de economişti ai Morgan Stanley Global, o firmă globală care oferă servicii financiare, a realizat o serie de cercetări, a redus estimarea de creştere a economiei globale pentru 2012, la 3,5%. Creşterea economică din 2011 era estimată la 3,9%, iar cea din 2010 la 5,2%.

Cu toate că se consideră că procesul de globalizare ar încetini semnificativ cele mai mari economii ale lumii sau chiar le-ar face să se confrunte cu o perioadă de recesiune, lucrurile nu stau chiar aşa.

Cei de la Morgan Stanley se aşteaptă ca cinci economii majore ale lumii să înregistreze creşteri accelerate în 2012.”

Pe primul loc se afla…:

1. Australiainvestiţiile masive în industria mineritului vor duce la o creştere economică.

Va invit sa cititi tot articolul, precum si pe celelalte, integral si in original. Foarte interesante.

Lucruri ingrijoratoare…

decembrie 4, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. […] si Chinei, cele doua mari Puteri care stau in spatele Iranului si-i sustin actiunile. China a si avertizat ca va riposta in cazul in care Iranul va fi atacat iar presedintele Dmitri Medvedev spunea nu […]

    Pingback de Tensiuni… « Motanul Incaltat | decembrie 30, 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: