Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Executia

Iata ce s-a mai intamplat in legatura cu Mircea Geoana:

Romania Libera:

Victor Ponta: Decizia de excludere a lui Mircea Geoană din PSD este normală şi firească

Avertismentul lui Geoană după excludere: Vor fi încercări de racolări masive

Iata si doua articole un pic mai vechi, dar semnificative:

Năstase: PSD nu continuă demersurile pentru revocarea lui Geoană

Ponta: Iliescu şi Năstase au exprimat opinii personale, dacă e necesar convoc CEx şi congres

Mircea Geoană, former president of PSD
Victor Ponta, Presedintele PSD

Image via Wikipedia

Adrian Năstase

Image via Wikipedia

Este destul de dificil de comentat acum ceea ce s-a intamplat. Trebuie remarcat ca Geoana nu a fost (inca) exclus din PSD. Inteleg dorinta lui Victor Ponta de a-si impune autoritatea in partid, doar este presedintele PSD. Totusi, intrebarea care se pune este: era momentul si cazul sa se procedeze in felul acesta? Faptul ca functia de presedinte al Senatului va ramane „in aer” si PSD ar putea s-o piarda in favoarea actualei Puteri, in cazul in care Geoana va fi exclus, nu aduce ceva bun acestui partid. Masura decisa de Comisia de Integritate a PSD pare una pripita. Se observa dezvoltarea unui fenomen de intoleranta in PSD ce ar putea sa nemultumeasca pe multi. Pe de alta parte inteleg ca Victor Ponta vrea sa demonstreze ca domnia sa nu este „copilotul”, gasind un prilej favorabil. Totusi, chestiunea e mai complicata, dupa parerea mea, decat ar parea la prima vedere. De ce? In primul rand conducerea PSD ar trebui sa evalueze exact consecintele unei eventuale excluderi din partid a lui Mircea Geoana. Eu am impresia ca acest lucru nu s-a facut. Adica la modul obiectiv. Orgoliile ranite, demonstratii de genul „eu sunt seful!” au mai putina relevanta in cazul de fata. Consecintele pot fi si de ordin extern. Spre exemplu americanii s-ar putea intreba, si nu fara temei, daca nu cumva ceea ce s-a intamplat are legatura cu faptul ca Geoana a vizitat SUA – e in neregula faptul ca a mers in SUA? Daca ar fi mers in Bulgaria, de pilda, ar fi fost (mai) in regula? Pe de alta parte sunt voci care spun ca nici decizia Comisiei de Integritate nu ar fi fost intru totul statutara, Geoana putand face contestatie – aici si aici. Dintr-un alt punct de vedere, tot ceea ce s-a intamplat da foarte prost pentru imaginea PSD pentru ca se aseamana cu o executie stalinista.

Ramane de vazut care va fi reactia PDL la aceste evenimente care s-au petrecut in PSD. Iar daca PSD va pierde sefia Senatului, ce consecinte va avea lucrul acesta. Ramane de vazut si ce va face Geoana in continuare. Si nu numai el. S-ar putea indrepta spre UNPR, ipoteza vehiculata in media. In felul acesta UNPR se imbogateste cu personalitati si ar putea sa joace un rol mult mai activ decat cel de pana acum, ma gandesc, desigur, si la alegerile de la anul. Daca UNPR va creste in sondaje, lucru ce e posibil daca vor practica o politica inteligenta, s-ar putea intampla ca victoria USL sa nu mai fie atat de sigura. USL-ului i-ar trebui majoritatea ca sa dea un premier. Daca n-o va obtine? Prin UNPR se creaza, pe partea stanga a esichelrului politic, o noua optiune pentru electorat! UNPR-ul, acum, pare o gluma. Dar daca ar obtine 10-15 procente, gluma s-ar ingrosa pentru ca aceste procente ar putea proveni din randurile electoratului de stanga si cel cu convingeri social-liberale, situatie in care USL n-ar mai putea obtine peste 50%. Iar acest lucru i-ar da posibilitatea lui Traian Basescu sa refaca actuala coalitie de guvernare dupa alegeri. Nu inseamna, desigur, ca se va si intampla asa, dar sansele sa se intample asa cresc…

Lucrurile acestea trebuie luate in calcul foarte serios. Dupa cum trebuie luat in calcul faptul ca slabiciunile din PSD vor fi speculate de PDL in favoarea sa, deoarece – si lucru asta trebuie sa fie foarte clar – PDL va face totul ca sa castige alegerile de la anul. PDL nu a cedat batalia si va merge inainte.

Off Topic – Declaratiile lui Franks

Iata ce ne spune Gandul:

Franks: Companiile de stat aparţin poporului român, Guvernul este responsabil de buna lor funcţionare

„”După cum ştiţi, în programul anterior nu ne-am concentrat mult asupra companiilor de stat. Ele reprezentau doar o mică parte a programului. Ţinta principală era stabilizarea macroeconomică. Acum ne-am concentrat mai mult asupra lor, ca să le aducem sub controlul nostru. Dar, în ultimă instanţă, companiile de stat aparţin poporului român, astfel că că guvernul român este responsabil cu buna lor funcţionare”, a spus Franks la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică la Pro TV. […]

„Cred că guvernul şi conducătorii companiilor sunt responsabili de randamentul companiilor de stat. Nu este treaba mea să decid cum se conduc companiile. Ei trebuie să-şi stabilească un plan, dar eu cred că managerii companiilor trebuie să răspundă pentru randamentul respectivelor companii”, a continuat oficialul FMI.[…]

„Contractele trebuie să impună nişte performanţe. Faci lucrurile astea, primeşti bonus, nu le faci, eşti concediat. Este o metodă foarte bună. Oamenii trebuie să dea socoteală pentru evoluţia entităţilor de care răspund ei”, a explicat Franks.”

Interesant…

Recomand, fireste, citirea integrala a tuturor articolelor.

Update – Romania Libera: Geoană: Decizia CNAIM a PSD este nulă, neaudierea părţilor atrage nulitatea absolută a deciziei

„Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, susţine, într-un comunicat remis, duminică seară, agenţiei MEDIAFAX, că decizia CNAIM a PSD este nulă pentru că a fost luată fără audierea părţilor, ceea ce înseamnă, potrivit fostului preşedinte al formaţiunii, că hotărârea nu produce consecinţe, scrie Mediafax.

„Decizia de astăzi, 13 noiembrie 2011, a Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD este nulă de drept din perspectiva Statutului PSD şi reprezintă o nulitate absolută din punctul de vedere al Legii Partidelor Politice, întrucât neaudierea părţilor atrage nulitatea absolută a deciziei. Fiind nulă din toate punctele de vedere, decizia nu produce consecinţe”, scrie Geoană în comunicat.

El menţionează că prin aprobarea Statutului nou în 2010, vechea Comisie şi-a încheiat de drept existenţa şi mandatul.

„Noua Comisie trebuia să analizeze sesizarea BPN în format de 9 membri, nu de 48 de membri. Astfel, statutul PSD prevede la art. 162 alin.(3): Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală este alcătuită din 9 membri aleşi direct de Congres, câte unul pe fiecare din cele 8 regiuni de dezvoltare, propuşi de organizaţiile PSD constituite pe raza teritorială a acestora şi un membru propus de Preşedintele PSD. Având în vedere cele de mai sus, formula în care s-a întrunit Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală, cu 48 de membri, este nestatutară”, scrie Geoană.

El menţionează că modul în care s-au desfăşurat lucrările de duminică ale Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală contravine prevederilor din Legea Partidelor Politice, care stipulează la articolul 15 că este obligaţia Comisiei de Arbitraj să funcţioneze conform unui regulament aprobat de organul statutar, care trebuie să asigure părţilor dreptul la opinie şi dreptul de a se apăra, precum şi proceduri echitabile de decizie.

„Absenţa prezentării şi dezbaterii motivelor reale confirmă solicitarea mea de recuzare a preşedintelui Comisiei. Prin abuz şi intimidare, preşedintele Comisiei a impus o decizie cu deznodământ anunţat. Este un precedent periculos, care pune în pericol instituţiile partidului, discreditează ideea de democraţie şi imparţialitate. Este o nouă pată pe imaginea partidului care putea fi şi trebuia evitată. Modul în care s-au desfăşurat lucrările de astăzi ale Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD nu are nimic de-a face cu un partid democratic şi modern. Exista o datorie faţă de membrii PSD ca şedinţa de astăzi a Comisiei să fie una corectă şi serioasă, din respect faţă de sutele de mii de membri ai PSD.”, scrie fostul preşedinte al partidului.”

Recomand citirea cu atentie a intregului articol! Foarte interesant!

Merita citit si…

M. Geoană e un pesedist pursânge

de Cristian Tudor POPESCU

Desigur, recomand citirea integrala a editorialului. Dar iata ce spune CTP printre altele:

„O cunoştinţă veche, care, prin natura meseriei, îşi aminteşte multe. Dl Geoană se plânge că se iau hotărâri staliniste, nedemocratice, brutale de către conducerea actuală a PSD în ceea ce îl priveşte. Aşa o fi, numai că, din punct de vedere moral, dl Geoană primeşte exact ce merită. Cum altfel s-a procedat în 2005, când Ion Iliescu a fost înlăturat de la conducerea PSD prin comploturi fulgerătoare de hol şi WC al căror beneficiar a fost dl. Geoană? Dar înjunghierea lui Adrian Năstase ca porc de Crăciun în „Noaptea cuţitelor lungi”, când a fost ras de la şefia Camerei Deputaţilor, musteşte de democraţie şi umanism, nu? Lucrăturile fioroase de culise în care dl Geoană şi fratele său de lapte, M. Vanghelie, s-au bătut cu grupul Ponta pentru şefia PSD şi s-au dovedit mai slabi, cu ce erau mai puţin „staliniste” şi brutale decât excluderea d-sale votată de Comisia de Integrare în Absolut a PSD?

Îndată ce a intrat în acest partid comunistoid, dl Geoană a înţeles să se conformeze regulilor lui de luptă pentru putere. S-a pretat la toate urzelile, cârdăşiile, manoperele cu putinţă pentru a-şi păstra funcţia. Spune că l-a promovat pe Victor Ponta şi că acesta îi e nerecunoscător, dar d-sa faţă de „sponsorul” Ion Iliescu, de pildă, de ce-a dat dovadă, de milă creştină? […]

Aud că M. Geoană nu ar aparţine de fapt PSD – nimic mai fals, are toate caracteristicile speciei pesediste. Nu a încercat niciodată să reformeze acest partid, pentru că se simţea bine în el. Şi va pieri pe limba lui, nu în engleza diplomatică.”

Cum l-a chemat Sova pe Geoana la partid la 14 si-un sfert, ca sa il excluda la 13. Pentru ca la 17 Basescu sa-si poata alege omul la Senat

de Adriana Dutulescu

Sintetizeaza foarte bine esentialul!

noiembrie 13, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

12 comentarii »

 1. Am văzut şi pe blogul domnului Victor Ciutacu interpretarea asemănătoare, “execuţia stalinistă” a domnului Mircea Geoană după propunerea de execuţie 🙂
  Se tot vorbeşte de pierderea funcţiei din senat, personal nu văd avantajele pe care le conferă PSD-ului sau USL-ului ocuparea în continuare a poziţiei de “al doilea om în stat” de domnul Mircea Geoană.

  Comentariu de acuvio | noiembrie 13, 2011 | Răspunde

  • @acuvio
   Va propun sa cititi, spre exemplu, si articolul D-nei Adriana Dutulescu. Spuneti si Dvs. ce ai putea sa zici: il cheama pe Geoana la 14.15 (doi si un sfert 😀 ) la partid, ca sa-l excluda cu o ora inainte…
   Dvs. spuneti: „personal nu văd avantajele pe care le conferă PSD-ului sau USL-ului ocuparea în continuare a poziţiei de “al doilea om în stat” de domnul Mircea Geoană.”. Presupun adevarata ipoteza Dvs. Ce avantaje ar avea PSD sau USL sa piarda sefia Senatului? Pentru ca exista riscul acesta, care e foarte mare. Ce avantaje ar avea ca Traian Basescu „sa-si puna omul la Senat”? Eu de asta am si spus: „In primul rand conducerea PSD ar trebui sa evalueze exact consecintele unei eventuale excluderi din partid a lui Mircea Geoana.”. Pentru ca atributiile de Presedinte al Senatului pot fi preluate de catre un membru PDL, care sa puna in practica politica PDL sau, poate mai bine zis, politica lui Traian Basescu (ce nu cred ca e nici macar asemanatoare cu politica PSD). Este evident ca actuala Opozitie ar pierde din toata treaba asta.

   De fapt scandalul asta a pornit de la altceva, dupa parerea mea. Si anume de la faptul ca Dl. Geoana, intr-un interviu, s-a legat de Dl. Ion Iliescu (ca are nu stiu ce rautate, ca pune tot felul de etichete si ca in felul asta, el, Mircea Geoana, e solidar cu Victor Ponta, etc). In acest sens va propun sa cititi si ultimul articol al D-lui Adrian Nastase:
   Despre spectatorii din tribună…
   Parerea mea este ca nu trebuie sa fie in felul acesta relatiile la varful unui partid atat de important precum PSD… Trebuie mai mult dialog. In orice organizatie unde exista oameni, exista si o diversitate de pareri, de idei. Din aceasta cauza dialogul e necesar. Eu cred ca este vorba si de o lipsa de comunicare in interiorul PSD, mai ales, iata, la varf. Trebuie, cred eu, mai multa toleranta, pentru ca democratia se bazeaza si pe toleranta, mai multa rabdare. Oamenii nu sunt perfecti…

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 14, 2011 | Răspunde

 2. Citind articolul lui Vasile Dancu – Ultima bătălie a stângii: dărâmarea idolilor – ma gandesc la faptul ca ar trebui sa meditam cu totii, de la vladica pana la opinca, asa cum se spune in popor, la urmatorul lucru: convivialitatea. Sunt, in acest articol, tot felul de cuvinte de genul „a darama”, a „da jos tablourile de pe pereti”… Dl. Dancu spune:

  „În aceste zile o lume se dărâmă, un sistem de autoritate se face țăndări și România are șanse să iasă din acest model al politicii oligarhice, ale partidelor-stat care s-au succedat la putere. Cei care vor rămâne agățați de corabia partidelor, se vor scufunda odată cu lumea veche. Din această bulversare totală se poate naște o nouă clasă politică pe scheletul celor care astăzi vor avea curaj și nu se vor mai lega cu lanțuri de scaune. Oamenii așteaptă – și dinspre stânga, dar și dinspre dreapta – o schimbare, așteaptă oameni care să se gândească la un proiect colectiv. Ura lui Năstase față de Băsescu, a lui Iliescu față de Geoană, a lui Băsescu față de Tăriceanu șamd. nu mai pot reprezenta combustibilul necesar pentru ca motorul politic al României să poată duce România înainte. Trebuie un proiect de societate, o nouă atitudine, un alt tip de dedicare pentru interesul public. Nici premierul, nici miniștrii, nici primarii nu vor mai fi proprietarii bugetelor pe care le administrează, iar busola interesului colectiv va trebui să ghideze acțiunea politică. Acum, în furtună, nu mai este timp pentru adaptare. Am avut douăzeci de ani, dar am tras de timp conteplându-ne liderii narcisiști și, sperând la victorii facile sau la alternanța automată la putere, partidele au calărit bugetele comunităților și bugetul statului așa cum au vrut. Cred că în mare măsură aceste lucruri nu vor mai fi posibile.
  Pentru a păși învingători în noua lume, pesediștii ar trebui să treacă la dărâmarea idolilor. Dacă Ponta nu va fi sprijinit de o majoritate consistentă, el poate oricum duce lupta mai departe. Dacă va fi o majoriate conservatoare ea va pierde oricum,
  va fi îngropată sub dărâmături.”

  Tot se vorbeste de faptul ca trebuie sa daramam ceva, sa lasam loc pentru altceva. Dar ce construim? Intrebarea asta nu ne-o punem. Chiar si articolul D-lui Dancu, pe care, fie vorba intre noi, il apreciez in mod deosebit, incepe cu ce trebuie sa daramam, nu cu ce ar trebui sa construim. Spre exemplu de ce reputatul sociolog nu s-a gandit sa puna un titlu de genul: „Ultima batalie a Stangii: Un nou proiect pentru o noua societate!”. Oare nu pentru faptul ca un nou proiect nu exista de fapt si ca societatea, buna, rea, e tot cea pe care o stim? Stau si ma gandesc la articolul din Romania Libera a D-lui Turturica, despre care am si scris si din care citez:

  „O nouă confirmare a strategiei sale pentru alegerile din 2012: ansamblarea unei constelaţii de partide mai mici care să obţină împreună peste 50% şi căreia să-i încredinţeze formarea viitorului guvern. PDL va fi un partid important în ecuaţia prezidenţială, dar nu va mai juca un rol determinant. Cel puţin, nu în formula actuală.

  Evident, această strategie nu are nici o şansă de reuşită dacă procesul de fărâmiţare politică, care pare să fi devenit o ţintă clară a lui Traian Băsescu, nu cuprinde şi formaţiunea dominantă, USL. Pentru toţi scepticii care se îndoiau că spargerea USL şi chiar a PSD ar fi posibilă, încercarea haotică de schimbare a lui Mircea Geoană din fruntea Senatului, degringolada internă şi planurile acestuia de a părăsi partidul împreună cu mai multe filiale şi a înfiinţa unul nou ar trebui să îi facă să se mai gândească.”

  Pai asa si Traian Basescu vrea sa faca reforme: sparge tot, face tandari clasa politica, asa cum, la nervi, spargi o oglinda, incepi sa spargi farfurii, etc. Da afara 100.000 de oameni, reduce drastic programele sociale, deficitul bugetar va fi redus la jumatate!
  De unde acest apetit pentru daramare la noi, la romani? De unde pana unde caracterul acesta in exclusivitate demolator? De ce nu ne-am gandi mai bine la ce inseamna convivialitatea: „ansamblu de relații de toleranță între persoane sau grupuri aparținând aceleiași societăți. „. Observati, chiar si Dl. Dancu foloseste cuvantul tandari! Facem totul tandari, suntem cu totii un ghem de nervi. Asta e: un ghem de nervi! Spargem tot! Pai asa se procedeaza? Observati ce cuvinte am inceput sa folosim: tandari, spargem, cioburi, daramare, dam jos tablourile de pe pereti.

  Si atunci totul se reduce la o criza de nervi…

  Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 14, 2011 | Răspunde

 3. 1. Da, am văzut ştirea cu graba şi orele diferite, nu ştiu cum de au putut greşi atât de grosolan, explicaţiile nu sunt satisfăcătoare, dar tot nu este execuţie stalinistă, rămâne doar propunere de execuţie şi este avantajat Mircea Geoană din modul cum a decurs, eu glumeam spunând că unii au avut ceasul pe ora de vară alţii pe ora de iarnă 🙂
  2. În privinţa ocupării de către domnul Mircea Geoană a acestei funcţii eu personal nu am simţit sau măcar să fi auzit că o anumită măsură dorită de PDL sau domnul Traian Băsescu a fost blocată pentru că Mircea Geoană ocupă funcţia. Dar dacă PSD sau USL cred că sunt avantajate treaba lor, să nu-mi spună că fac asta pentru mine 🙂
  3. Domnul Mircea Geoană se crede încă om politic important, eu tot am impresia că este de multă vreme un mort care umblă, trebuia schimbat de mult, nu înţelege că multe decurg din funcţia pe care temporar o ocupă în inerţia sistemului, şi la urma urmei poate Ion Iliescu chiar se pricepe la dosare şi a făcut o încadrare corectă a personajului. Dacă este în puf sau se relaxează pe la spa la SOV, domnul Mircea Geoană plin de el, este OK, deşi nu am văzut până acum un om atât de lipsit de simţul umorului, însă în toate situaţiile de stres minimal pur şi simplu decompensează. A uitat când a aliat PSD cu PDL, mergea cu un sfert de umăr în spatele lui Traian Băsescu şi apostrofa presa că “s-a tabloidizat de tot” 🙂
  4. Nici nu mai contează cât de subţire a fost motivaţia de unde a început, s-a ajuns la orgolii, la ameninţări, degeaba o stingi momentan, domnul Mircea Geoană a mai fost suspendat în urmă cu un an, mai bine scapi acum de el, nu poţi rămâne cu această problemă în preajma alegerilor când apar listele, cu explozii, nemuţumiţi şi sloganuri care văd că sunt deja pregătite. Îl faci şi pe el past-prezident, dacă mai doreşte să rămână în PSD, mi se pare normal pentru un partid şi cu asta basta!
  5. Cu dialog nu se lasă îndepărtat. Este treaba PSD sau a domnului Victor Ponta să găsească soluţia democratică, elegantă, de catifea, necomentabilă, nestalinistă, să scape de această problemă reală numită Mircea Geoană.
  Pesonal sper să găsească 🙂

  Comentariu de acuvio | noiembrie 14, 2011 | Răspunde

  • @acuvio
   Da, eu va inteleg punctele de vedere. Eu am spus ca se aseamana cu o executie stalinista. De acord cu Dvs. ca Geoana a facut si greseli. Desigur, e o banalitate sa spun ca orice om face si greseli. Insa… vedeti cum e… scuzati-ma, dar Geoana, in calitatea pe care a avut-o, cea de Presedinte al PSD, a fost ales de catre partid in aceasta functie importanta. Sigur, e treaba PSD sa decida ce si cum in momentul de fata. Insa mi-e teama ca, in mod paradoxal, sa nu faca o noua greseala… Si asta cu toate ca in mod „evident” ar avea dreptate. Personal, nu-mi plac solutiile radicale, maximaliste, iar in cazul acesta si eu cred ca abordarile consensuale ar fi cele mai benefice. Intr-o organizatie, indiferent care ar fi ea, ai de a face cu fel de fel de oameni. Unii mai buni, altii mai rai. Totusi, dupa parerea mea, nu e bine sa te arunci, ca sa zic asa, si sa dai imediat afara pe cel despre care ai o parere nu prea buna. Mai ales ca e subiectiva decizia sau poate fi. In general, atitudinea echilibrata, fara patima e cea mai buna. Mai ales ca te poti si insela. Se poate intampla ca sa ti se para foarte buna decizia, dar, pe urma, organizatia sa mearga prost. Poate ati citit si cea am scris mai sus despre convivialitate. Eu cred ca noi, romanii, suferim destul de tare la capitolul asta. Prea incercam sa ne excludem reciproc unul pe altul. Si nu e bine. Chiar si Dvs. folositi cuvinte de genul: „e un mort care umbla”, „mai bine scapam de el acum”. Nu trebuie s-o luati neaparat ca pe un repros. E un lucru pe care l-am observat.

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 14, 2011 | Răspunde

   • Observ că nu avem mari diferenţe, însă cu dialog Mircea Geoană nu se lasă îndepărtat, nu vrea să părăsescă funcţia pentru care nu mai are sprijinul PSD, poate îi este dragă sintagma “al doilea om în stat”.
    Eu spun cum se reflectă în mine ceea ce observ, iar răspunsurile nu sunt de analiză, sunt pur subiective, nu se pune problema că m-ar băga cineva în seamă, nu este nimic spectaculos, ca mine gândesc la fel foarte mulţi, probabil diferenţa este de materializare, de formulare.
    Da, asta este senzaţia mea de mai multă vreme despre viitorul politic al domnului Mircea Geoană, “este un mort care umblă” şi nu-i schimbă în nici un fel viitorul părerea mea. Ce poate oferi în viitorul său politic comparativ cu ce poate oferi în viitor domnul Victor Ponta, uitaţi-vă la numărul de voturi la momentul “execuţiei staliniste” 🙂
    Da, “mai bine scapi de el acum”, era bine să se facă asta mai de mult, există un mare risc ca în preajma alegerilor un asemenea scandal să dăuneze mult PSD-ului şi USL-ului, aşa cred eu iar argumentele probabil vi se par neconvingătoare.

    Punctual am preluat şi eu tema cu propunerea de excludere, invitaţie la un funny photo retouch: PSD Star Wars

    Comentariu de acuvio | noiembrie 16, 2011

   • @acuvio
    Sa vedem ce se va mai intampla. Adevarul e ca si Geoana a gresit: dupa ce a pierdut alegerile prezidentiale, a pierdut si competitia democratica din partid pentru sefia partidului. In asemenea conditii ar fi trebuit sa dea dovada de mai multa modestie. Mai ales ca responsabilitatea pentru castigarea alegerilor o are, de acuma, Victor Ponta. Geoana ar fi trebuit sa inteleaga lucrul acesta. N-as vrea sa speculez pe tema „viitorului politic al lui Mircea Geoana”, in definitiv si la urma urmei e treaba dansului. Omeneste vorbind, il inteleg.
    A, nu, nu ca mi s-ar parea neconvingatoare argumentele: eu astept derularea evenimentelor. Deocamdata e prematur sa anticipam, dupa parerea mea. Deci, ramane de vazut…

    Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 16, 2011

 4. Oamenii sunt complicati… Si vremurile pe care le traim sunt complicate… Cum se explica faptul ca, dupa ce l-au votat intr-o veselie pe Basescu, popularitatea acestuia a inceput sa scada vertiginos si asta in numai cateva luni de la alegeri? Dl. Nastase se intreba, si nu fara temei, care e atunci electoratul lui Traian Basescu? Da, chiar, care e? Ce fel de fenomen a fost, oare, acesta, care a antrenat milioane de oameni? De aceea si spun ca, in general vorbind, cu oamenii trebuie sa ai rabdare si sa-i intelegi bine. Era la referendumul acela chestia cu reducerea numarului de parlamentari. Majoritatea, atunci, au fost de acord. Stau si ma intreb care ar fi situatia acum: de acord, tot asa, in proportii majoritare?
  De asta am si spus ca trebuie rabdare, intelegere, toleranta, si fara patimi demolatoare.

  Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 14, 2011 | Răspunde

 5. in locul lui basescu nu as dormi bine daca ungurii primesc presedentia senatului. pariez ca in maxim doua luni de zile basescu va fi suspendat

  Comentariu de BM | noiembrie 25, 2011 | Răspunde

  • @BM
   De ce ar primi ungurii presedintia Senatului…? Ce va face sa credeti asta?

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 25, 2011 | Răspunde

 6. USL trebuie sa ofere ceva ungurilor pentru a-si atinge scopul

  Comentariu de BM | noiembrie 25, 2011 | Răspunde

  • Victor Ponta spunea altceva. Vorbea despre un vot secret si zicea ca e convins ca multi dintre parlamentarii Puterii ar vota in aceste conditii pentru suspendarea lui Basescu, daca asta e cu adevarat scopul USL…

   Comentariu de Motanul Incaltat | noiembrie 25, 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: