Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Basescu si Obama. Ce au discutat…?

Iata ce ne informeaza Gandul:

INTERVIU CU TRAIAN BĂSESCU. De ce îi e teamă lui BARACK OBAMA. Ce i-a spus cel mai puternic om al planetei preşedintelui României

Se arata printre altele ca:

„Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică de ProTV, că una dintre temerile exprimate în discuţia cu preşedintele Obama şi cu vicepreşedintele Biden a fost legată de Grecia.

„În discuţia cu preşedintele Obama şi cu vicepreşedintele Biden, una dintre temerile exprimate a fost legată de Grecia. Deci Statele Unite sunt extrem de îngrijorate de o evoluţie negativă în Zona euro, pentru că este unul din partenerii importanţi ai Statelor Unite – eurozona”, a spus Băsescu.

Îngrijorarea SUA a fost expus zilele trecute şi de către şeful trezoreriei americane, Timothy Geithner. Acesta le-a spus vineri liderilor europeni să nu se mai certe şi să preia controlul crizei deficitului bugetar, care a creat „riscuri catastrofale” pieţelor financiare, scrie FT. Geithner i-a îndemnat pe liderii europeni să oprească disputa cu Banca Centrală, care durează de câteva luni. El a argumentat că dependenţa tot mai mare a UE faţă de creditorii străini ar putea pune în pericol abilitatea organismului european de a-şi controla propriul destin, notează publicaţia.”

INTERVIU CU TRAIAN BĂSESCU: Comasarea alegerilor locale cu cele generale ar fi justificată doar dacă se reorganizează administrativ România

Interesant ce spune Basescu despre Rusia:

Băsescu: Este necesar să explicăm Rusiei că nu îi este ostil acordul României cu SUA

Se arata, printre altele, ca:

„Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la emisiunea „După 20 de ani”, difuzată de ProTV, că este esenţial ca partea română să explice Federaţiei Ruse că acordul semnat cu SUA nu este ostil Moscovei.
Întrebat cum comentează faptul că semnarea documentului cu SUA a declanşat un mic război diplomatic din partea Moscovei, Băsescu a răspuns: „Nu, este atitudinea curentă a Moscovei, şi, sigur, cred că este esenţial un lucru: să discutăm cu Federaţia Rusă şi să-i aducem necesarele explicaţii din care să înţeleagă că nu este o acţiune ostilă Federaţiei Ruse”.

Întrebat dacă Federaţia Rusă a înţeles că nu este vorba despre o acţiune ostilă Federaţiei Ruse, şeful statului a răspuns: „Nu ştiu, trebuie să continuăm”.

El a adăugat că este adeptul unor soluţii în favoarea unei cooperări politice cu Rusia.

Băsescu a spus că există o cooperare economică bună cu Rusia, dovadă fiind numărul mare de investitori ruşi în România.”

septembrie 19, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: