Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Osama Bin Laden ucis…

Stirea a facut deja inconjurul lumii. Dar este destul de greu sa-mi formez imediat o parere despre acest eveniment si implicatiile sale. Ramane de vazut. A fost ucis Bin Laden, dar inca nu a fost anihilata reteua terorista Al-Qaeda. Si nici nu stim care va fi raspunsul lor la ceea ce s-a intamplat. Sigur, se pot face si foarte multe speculatii: daca intr-adevar Osama Bin Laden a fost ucis. La televizor am vazut pe bannere stiri cum ca trupul sau neinsufletit ar fi fost aruncat in mare, conform traditiei islamice (lucru pe care nu l-am prea inteles), sau ca ar fi fost ingropat. Ca se fac analize ADN.

Pe de alta parte Presedintele Obama are nevoie de ceva „forte” pentru a

A still of 2004 Osama bin Laden video

Image via Wikipedia

puncta in campania electorala de anul viitor, iar uciderea lui Osama Bin Laden reprezinta asa ceva, pentru castigarea electoratului de partea sa. Obama vrea sa arate ca are contributii majore in lupta impotriva terorismului, ca are realizari, mai ales ca nici republicanii nu stau sa piarda vremea, dar si pentru faptul ca nu putini sunt cei nemultumiti de politica dusa de Obama pe plan intern, pentru ca nu a reusit inca sa elimine efectele crizei economice, iar deficitul bugetar al SUA, in jur de 10-11%, este mare.

Dar acestea sunt speculatii, justificate, cred eu. Adevarul este ca uciderea unui om, fie el si nr.1 din Al-Qaeda, nu inseamna dezarticularea faimoasei retele teroriste, si nu inseamna nici o victorie in lupta impotriva terorismului.

Osama Bin Laden Warholl Style

Image by Anxo Resúa via Flickr

Dupa parerea mea, pentru ca sa poti sa combati terorismul, trebuie sa-i stii si sa-i analizezi cauzele. Trebuie sa vezi ceea ce il genereaza. Trebuie sa-l intelegi. Terorismul, atat cel de ieri cat si cel de azi, nu a stat niciodata intr-o singura persoana si nici in mai multe. Au fost capturati, asasinati multi dintre cei care reprezentau varfurile terorismului mondial. Dar asta nu a rapus terorismul, ca fenomen, periculos, ce-i drept. Ci acest fenomen a renascut de fiecare data din propria lui cenusa, continuand sa faca rau. Ne concentram pe diverse persoane, date in urmarire internationala – Wanted!, cum se psune, dar uitam de filozofie, de intelegerea fenomenelor, ca doar ce nevoie avem de filozofi, nu? Cand tocmai intelegerea fenomenelor este importanta, daca vrem, cu adevarat, sa avem o victorie deplina asupra acestui flagel. Trebuie spus ca acest flagel,  aparut dupa cel de-al doilea razboi mondial, a imbracat foarte multe forme. Acuma, in vremurile din urma, a imbracat forma islamica, dar sa ne gandim la Brigazile Rosii, care, fara indoiala, reprezenta o cu totul alta forma, sau la celebrul Carlos. Si este clar ca terorismul ca fenomen, indiferent de formele pe care le-a imbracat in decursul timpului nu a putut fi ucis! Iar aceasta bucurie copilareasca care i-a cuprins pe unii la aflarea mortii (daca intr-adevar a murit el!) numarului 1 din Al-Qaeda, ar trebui sa se transforme in reflectie si anume daca nu cumva la conducerea retelei teroriste va veni un altul mult mai rau, mai viclean si mai periculos decat Osama Bin Laden. Lucru ce se poate intampla!  Pentru ca mie mi se pare ca despre aceasta retea terorista, Al-Qaeda, nu stim prea mare lucru. Nu spun ca nu am stii chiar nimic. Dar stim oare totul? In Pakistan au avut loc, recent, atentate teroriste. Reteaua s-ar putea sa aiba mai multe capete, centre de comanda. Eu as fi vrut sa aud ca aceasta retea nu mai este functionala. Insa lucrul acesta nu s-a spus in niciun comunicat oficial de pana acum (cel putin eu nu am auzit ca s-ar fi spus asa, la modul cat se poate de clar si explicit). Chiar daca este slabita, ea poate fi in continuare cat se poate de functionala. De remarcat ca nr.2 in ierarhia Al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri, este in libertate.

Dar sa vedem ce spune presa:

In Romania Libera citim:

Vezi care sunt principalii lideri sau militanţi al-Qaeda ucişi sau capturaţi în ultimii zece ani

Dar si acest articol sintetizator si care ne prezinta o cronologie a evenimentelor:

Osama bin Laden a fost ucis

De remarcat reactia politica a fostului Presedinte Pakistanez Pervez Musharraf, care a declarat ca: „operaţiunea SUA de a-l ucide pe bin Laden a fost o „violare a frontierelor pakistaneze””. Romania Libera ne mai informeaza ca testele ADN confirma moartea lui Osama Bin Laden. Dar teroristii ameninta cu represalii dure:

Patru morţi în urma unui atentat cu bombă în Pakistan

Iata ce spune articolul:

„O bombă a fost detonată luni în apropierea unei moschei în nord-vestul Pakistanului, în oraşul Peshawar, omorând o femeie şi trei copii, la doar câteva ore după ce Statele Unite au anunţat uciderea lui Osama bin Laden, potrivit AFP.

De altfel, talibanii pakistanezi au ameninţat cu atacuri împotriva liderilor guvernamentali, inclusiv împotriva preşedintelui Asif Ali Zardari, împotriva armatei pakistaneze şi Statelor Unire, după anunţul uciderii lui bin Laden în Pakistan.

„Acum, liderii Pakistanului, preşedintele Zardari şi armata vor fi primele noastre ţinte. America va fi a doua ţintă a noastră”, a spus, citat de Reuters, purtătorul de cuvânt al organizaţiei islamiste Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), Ehsanullah Ehsan.”

De citit si urmatoarea stire, foarte interesanta:

O organizaţie islamistă din Pakistan susţine că Osama nu a fost ucis

Interesante sunt si articolele din Gandul:

OSAMA BIN LADEN, UCIS. Un pakistanez a anunţat pe Twitter, FĂRĂ SĂ ŞTIE, OPERAŢIUNEA SECRETĂ împotriva lui BIN LADEN. „Pleacă, elicopterule, înainte să scot pliciul de muşte”

DE CE a schimbat OBAMA modul în care trebuia UCIS BIN LADEN. Care era PLANUL INIŢIAL

AFP: Fotografia care prezintă faţa însângerată şi tumefiată a lui Osama bin Laden este TRUCATĂ. Posturile de televiziune pakistaneze au recunoscut că imaginea este falsă

Cum L-AU GĂSIT AMERICANII pe BIN LADEN. Reşedinţa secretă în care se ascundea: ziduri între 3,5 şi 5 metri, două porţi de acces

Interesant este acest ultim articol din Gandul. Iata ce spune printre altele:

Cum arată locul unde se ascundea bin Laden

În august 2010, s-a descoperit reşedinţa unde se presupunea că se ascunde bin Laden. „Când l-am văzut, am fost uimiţi, este o construcţie extraordinară”, spune oficialul. Locul unde se adăpostea Osama era de opt ori mai mare decât casele din zonă. El a fost construit în 2005, la marginea oraşului Abbottad, care ulterior s-a extins şi astfel au apărut case în jurul reşedinţei.

„Securitatea este extraordinară: ziduri între 3,5 şi 5 metri, două porţi de acces”, arată oficialul de la Casa Albă. MSNBC mai spune că locatarii îşi ard gunoiul, spre deosebire de vecini. De asemenea, nu există ferestre cu vedere înspre stradă şi, neobişnuit pentru o reşedinţă atât de mare, nu are telefon sau acces la internet. Astfel, serviciile secrete americane au ajuns la concluzia că locul a fost „special construit pentru a adăposti pe cineva important”.

Oficialul de la Casa Albă spune că nu exista nicio dovadă că acolo s-ar ascunde bin Laden, dar că toate indiciile duceau spre acest lucru. Pe lângă familiile celor doi fraţi, în reşedinţă mai locuia o familie, „a cărei componenţă se potrivea cu aceea a lui bin Laden. Credem că el se afla acolo alături de cea mai tânără dintre soţiile sale”, continuă sursa dezvăluirile. Astfel, concluzia era că exista „o posibilitate foarte mare” ca bin Laden să se ascundă în acea reşedinţă. Sursa de la Casa Albă a mai precizat că informaţia nu a fost împărtăşită cu nicio altă ţară şi că foarte puţini oficiali americani ştiau despre acest lucru.”

Deci casa in care se ascundea teroristul nr.1 al Planetei – Osama Bin Laden – e de 8 ori mai mare decat constructiile din jur si cu ziduri intre 3,5 si 5 metrii!! Intrebarea ar fi: pentru ce Bin Laden s-ar fi ascuns intr-o asemenea casa, care in mod evident batea la ochi prin masivitatea sa, prin marimea sa, deoarece, dupa cat se vede, este o constructie impozanta?Mai ales ca avea si paza, lucru ce se putea constata la vedere. Mi se pare destul de ciudat ca Bin Laden sa se fi ascuns, daca se poate spune asa, intr-o casa care atragea in mod evident atentia. Mai ales ca nu-si arunca niciodata gunoiul, cum faceau vecinii sai, ci il ardea. Nu trebuie sa fi un as in ceea ce priveste serviciile de informatii pentru ca sa-ti dai seama ca o asemenea „ascuzatoare” atragea atentia imediat oricarui om, si in primul rand a localnicilor, dar si pe cea a trupelor guvernamentale si americane. Si atunci de ce Bin laden sa se fi ascuns intr-un loc atat de batator la ochi? Nu trebuie sa fi prea destept ca sa-ti dai seama ca o ascuzatoare mult mai buna ar fi fost undeva in munti, intr-o localitate izolata de lume, putin stiuta, sau chiar nu intr-o localitate, ci intr-o zona obscura, care sa nu atraga prin nimic atentia. Si este de asemenea ciudat, dupa parerea mea, ca Bin Laden a ales ca loc de ascunzatoare un oras. Deci un loc unde putea fi cu usurinta identificat pana la urma.

Insa, dupa cum spuneam si mai sus, ramane de vazut ce va urma, cum va evolua situatia si ce consecinte va avea.

Update

Cred ca ar fi interesant sa ne aruncam privirea si pe ceea ce scrie Wikepdia. Sa incepem cu inceputul care, dupa parerea mea, ar fi Invazia sovietica in Afganistan din 1979 ce a generat un razboi de aproape 10 ani!

Soviet war in Afghanistan

Si acum sa vedem cine a fost…

Osama bin Laden

Si cum a murit…:

Death of Osama bin Laden

Americanii au actionat in stilul lor caracteristic: nu s-au lasat pana nu l-au ucis! Si iata ca au reusit intr-un final poate neasteptat de multi. Iata si casa in care se ascundea Osama Bin Laden:

De observat inaltimea zidurilor. Intreaga constructie era bine pusa la punct. Intrebarea care se pune este daca autoritatile pakistaneze stiau ca Osama Bin Laden s-ar fi gasit in Abbottabad, chiar sub nasul lor, la 32 mile (51 km) nord de Islamabad, capitala tarii. Dupa cum se vede Osama traia foarte bine si comfortabil. Parea ca nici nu se mai ascunde. Intreaga operatiune de capturare a lui a durat 40 de minute. A fost short!  Wikipedia ne spune ca:

„On May 1, 2011, in Washington, D.C. (May 2, Pakistan Standard Time), U.S. President Barack Obama announced that Osama bin Laden was killed by „a small team of Americans” acting under Obama’s direct orders, in a covert operation in Abbottabad, Pakistan,[7][154] about 50 km (31 mi) north of Islamabad.”

Deci o „mica echipa de americani”, dupa spusele lui Obama. De remarcat si varsta lui Osama Bin Laden – 54 de ani. Nu era un om batran.

Osama Bin Laden, dupa parerea mea, a reprezentat sinteza dintre Invazia sovietica in Afganistan si fundamentalismul islamic. Multi vorbesc despre Osama Bin Laden, dar cred ca putini sunt aplecati asupra cunoasterii convingerilor si ideologiei sale. Iata ce ne spune cel de al doilea articol citat din Wikipedia in privinta aceasta:

„Beliefs and ideology

Osama believed that only the restoration of Sharia law would „set things right” in the Muslim world, and that alternatives such as —”pan-Arabism, socialism, communism, democracy”—must be opposed.[32] This belief, in conjunction with violent jihad, has sometimes been called Qutbism after being promoted by Sayyid Qutb.[33] Osama believed that Afghanistan, under the rule of Mullah Omar‘s Taliban, was „the only Islamic country” in the Muslim world.[34] Osama consistently dwelt on the need for violent jihad to right what he believed were injustices against Muslims perpetrated by the United States and sometimes by other non-Muslim states,[35] the need to eliminate the state of Israel, and the necessity of forcing the US to withdraw from the Middle East. He also called on Americans to „reject the immoral acts of fornication (and) homosexuality, intoxicants, gambling, and usury,” in an October 2002 letter.[36]

Osama’s ideology included the idea that civilians, including women and children, are legitimate targets of jihad.[37][38] Osama was antisemitic, and delivered warnings against alleged Jewish conspiracies: „These Jews are masters of usury and leaders in treachery. They will leave you nothing, either in this world or the next.”[39]Shia Muslims have been listed along with „Heretics,… America and Israel,” as the four principal „enemies of Islam” at ideology classes of bin Laden’s Al-Qaeda organization.[40]

In keeping with Wahhabi beliefs,[41] Osama opposed music on religious grounds,[42] and his attitude towards technology was mixed. He was interested in „earth-moving machinery and genetic engineering of plants” on the one hand, but rejected „chilled water” on the other.[43]

His viewpoints and methods of achieving them had led to him being designated as a „terrorist” by scholars,[44][45] journalists from The New York Times,[46][47] the BBC,[48] and Qatari news station Al Jazeera,[49] analysts such as Peter Bergen,[50]Michael Scheuer,[51]Marc Sageman,[52] and Bruce Hoffman[53][54] and he was indicted on terrorism charges by law enforcement agencies in Madrid, New York City, and Tripoli.[55] „(subl.mea)

Dar este de citit si in articolul principal:

Beliefs and ideology of Osama bin Laden

Iata ce arata articolul printre altele:

„Sharia

Following an extreme form of Islamism, bin Laden believed that the restoration of God‘s law will set things right in the Muslim world—or as he put it, his hope that the revelation unto Mohammed will be resorted to for ruling. When we used to follow Mohammed’s revelation we were in great happiness and in great dignity, to Allah belongs the credit and praise,[4]

has been noted for its simplicity.[4] He believed „the only Islamic country” in the Muslim world was Afghanistan under the rule of Mullah Omar‘s Taliban before that regime was overthrown in late 2001.[5]

Jihad

In a January 2004 message Bin Laden called for the establishment of provisional underground ruling councils in Muslim countries to be made up of „ulema, leaders who are obeyed among their people, dignitaries, nobles, and merchants.” The councils would be sure „the people” had „easy access to arms, particularly light weapons; anti-armored rockets, such as RPGs; and anti-tank mines” to fight „raids” by „the Romans,” i.e. United States.[6]

His interviews, video messages and other communications always mentioned and almost always dwelt on need for jihad to right what he believed were injustices against Muslims by the United States and sometimes other non-Muslim states,[7] the need to eliminate the state of Israel, and to force the withdrawal of the U.S. from the Middle East. Occasionally other issues arise; he called for Americans to „reject the immoral acts of fornication, homosexuality, intoxicants, gambling, and usury,” in a October 2002 letter.[8][9] „

Si:

„Killing of civilians

According to bin Laden’s ideology civilians may be deliberately killed in jihad. This position evolved from an earlier, less violent one. In a 1998 interview, he alleged that in fighting jihad „we differentiate between men and women, and between children and old people,” unlike hypocritical „infidels” who „preach one thing and do another.”[17] But two years later he told another interviewer that those who say „killing a child is not valid” in Islam „speak without any knowledge of Islamic law”, because killing children and other civilians may be done in vengeance.[18] In other words, bin Laden’s interpretation of Islamic doctrine allows retaliation against civilians because of perceived indiscriminate US aggression against Muslims. [19] To another question by a Muslim interviewer about the Muslims killed in the 9/11 attack, bin Laden replied that „Islamic law says that Muslim should not stay long in the land of infidels,” although he suggested Muslim casualties in the attack were collateral not deliberate.[20]

Other ideologies

In his messages, bin Laden has opposed „pan-Arabism, socialism, communism, democracy and other doctrines,” with the exception of Islam.[21] Democracy and „legislative council[s] of representatives,” are denounced, calling the first „the religion of ignorance,” and the second „councils of polytheism.”[22] In what one critic has called a contradiction,[23] he has also praised the principle of governmental „accountability,” citing the Western democracy of Spain: „Spain is an infidel country, but its economy is stronger than ours because the ruler there is accountable.”[24]

Jews, Christians, and Shia Muslims

Bin Laden was profoundly anti-Semitic, and delivered many warnings against alleged Jewish conspiracies: „These Jews are masters of usury and leaders in treachery. They will leave you nothing, either in this world or the next.”[25] He has also made at least one clear denunciation of Christians: „Every Muslim, from the moment they realize the distinction in their hearts, hates American, hates Jews, and hates Christians. This is a part of our belief and our religion.”[26]

Bin Laden’s videos and interviews said nothing about Shia Muslims, but it is reported that he disapproved of attempts by people like Hassan al-Turabi „to make common cause with Shiites.” Al-Qaeda ideology classes in Afghanistan listed Shia along with „Heretics, … America and Israel,” as the four principal „enemies of Islam”.[27] At the same time, bin Laden’s organization worked with Shia Militants. And, in his early years, was apparently inspired by the Shia radicalism such as the 1979 Iranian Revolution, implementation of Sharia by Ayatollah Khomeini, and the human wave attacks committed by radical Shia teenagers during the 1980s Iran-Iraq War, but despite this, there was a major rift between the ideogies of the two, for he may have believed that Khomeini did not go far enough in his interpretation of Islamic Law. For example, Bin Laden rejected the traditional Shia Chador, claiming that it was too revealing, instead was in favor of the Burqa, and while Khomeini praised Technological achievements for both Men and Women, Bin Laden completely rejected the idea. While in Sudan, „senior managers in al Qaeda maintained contacts with” Shia Iran and Hezbollah, its closely allied Shia „worldwide terrorist organization. … Al Qaeda members received advice and training from Hezbollah.”[28] where they are thought to have borrowed the techniques of suicide and simultaneous bombing.[29] Because of the Shia-Wahhabi enmity, this collaboration could only go so far. Iran was rebuffed when it tried to strengthen relations with al Qaeda after the October 2000 attack on USS Cole, „because Bin Laden did not want to alienate his supporters in Saudi Arabia.”[28]

In May 2008, bin Laden criticized Hassan Nasrallah because „He welcomed the Crusader forces” into Lebanon in reference to UNIFIL presence after the 2006 Lebanon War. Moreover, he went on to state that „By doing so, he confirmed the claim by Sabih Tufayli, former Hezbollah secretary-general, that Kofi Annan came to Lebanon [to facilitate] an agreement between Hizbullah and the Zionists, and this is why [Nasrallah] refused to accept [the assistance of Sunni] mujahideen.”[30]

However, Hezbollah and Hassan Nasrallah are reportedly profoundly against the ideology of Bin Laden and Al Qaeda, which they see as simply calling for the killing of any innocents having any idea outside the Wahhabi views of the group and the complete destruction of society and welfare. Nasrallah and Bin Laden were known to be profusely against each other, especially when Nasrallah condemned the group for the September 11 attacks as he called completely against the Laws of Islam and also for diverting him to the destruction of America and their various allies and not focusing on the Israel instead.”

Am spus ca, dupa parerea mea, a reprezentat sinteza dintre Invazia sovietica in Afganistan si fundamentalismul islamic. Aceasta Invazie sovietica a determinat inarmarea fundamentalismului islamic suunit, culmea, cu sprijinul moral, financiar si logistic dat de  SUA. Articolul principal despre Osama Bin Laden ne arata ca:

„Mujahideen in Afghanistan

Osama Bin Laden with Pakistani journalist Hamid Mir in 1997.

After leaving college in 1979 bin Laden joined Abdullah Azzam to fight the Soviet Invasion of Afghanistan[56] and lived for a time in Peshawar.[57] From 1979 through 1989 under U.S. Presidents Carter and Reagan, the United States Central Intelligence Agency provided overt and covert financial aid, arms and training to Osama’s Islamic Jihad Mujahideen through Operation Cyclone,[58] and the Reagan Doctrine. President Reagan often praised the Mujahideen as Afghanistan’s „Freedom Fighters.””(subl.mea)

Este momentul in care fundamentalismul islamic devine constient de forta sa, pe calea armelor, prin lupta armata. Voi cita tot din Wikipedia:

„Following the Soviet Union’s withdrawal from Afghanistan in February 1989, Osama bin Laden returned to Saudi Arabia in 1990 as a hero of jihad, who along with his Arab legion, „had brought down the mighty superpower” of the Soviet Union.”

Si asta in primul rand pentru a impune legea islamica Sharia, cu cea mai mare strictete, in toata lumea mahomedana, pentru ca numai aceasta lege va putea indrepta lucrurile in aceasta lume. El nu admitea nicio alta ideologie in afara de Islam. Extremismul sau mergea atat de departe incat era si impotriva Shiitilor, pe care ii vedea ca fiind eretici. De aici si contradictiile ideologice cu seful Hezbollah, Hassan Nasrallah, ce au mers pana la al critica dur pe acesta ca „ureaza bun venit fortelor cruciate„. Citez  din nou din Wikipedia:

„In May 2008, bin Laden criticized Hassan Nasrallah because „He welcomed the Crusader forces” into Lebanon in reference to UNIFIL presence after the 2006 Lebanon War. Moreover, he went on to state that „By doing so, he confirmed the claim by Sabih Tufayli, former Hezbollah secretary-general, that Kofi Annan came to Lebanon [to facilitate] an agreement between Hizbullah and the Zionists, and this is why [Nasrallah] refused to accept [the assistance of Sunni] mujahideen.”[30]

However, Hezbollah and Hassan Nasrallah are reportedly profoundly against the ideology of Bin Laden and Al Qaeda, which they see as simply calling for the killing of any innocents having any idea outside the Wahhabi views of the group and the complete destruction of society and welfare. Nasrallah and Bin Laden were known to be profusely against each other, especially when Nasrallah condemned the group for the September 11 attacks as he called completely against the Laws of Islam and also for diverting him to the destruction of America and their various allies and not focusing on the Israel instead.”

Osama Bin Laden a reprezentat linia dura a Islamului, bratul sau inarmat si intruparea Jihad-ului, nevrand sa admita nimic in afara de Islam. A fost un profund antisemit. Toata aceasta ostilitate pe care o avea fata de lume era din cauze pur religioase in scopul de a obtine cat mai multa putere si faima in lumea islamica si pana la a deveni conducatorul ei absolut. Este clar ca el era si impotriva crestinilor, dar si impotriva oricarei religii in afara de cea Islamica.

Lucrurile sunt cu mult mai complicate, desigur… Interesant este sa citim si despre:

Ayman al-Zawahiri

Si vom vedea misterioase legaturi cu FSB-ul rusesc. Articolul de mai sus din Wikipedia ne arata ca:

„Expulsion from Sudan and time spent in Russia

Following the 1994 execution of the sons of Ahmad Salama Mabruk and Mohammed Sharaf for betraying Egyptian Islamic Jihad, the militants were ordered to leave the Sudan.[47][48] At this time he is said to have „become a phantom”[49] but is thought to have traveled widely to „Switzerland and Sarajevo. A fake passport he was using shows that he traveled to Malaysia, Taiwan, Singapore, and Hong Kong.”

On December 1, 1996, Ahmad Salama Mabruk and Mahmud Hisham al-Hennawi – both carrying false passports – accompanied al-Zawahiri on a trip to Chechnya, where they hoped to re-establish the faltering al-Jihad. Their leader was traveling under the name Abdullah Imam Mohammed Amin, and trading on his medical credentials for legitimacy. The group switched vehicles three times, but were arrested within hours of entering Russian territory and spent five months in a Makhachkala prison awaiting trial. The trio pled innocence, maintaining their disguise and having other al-Jihad members from Bavari-C send the Russian authorities pleas for leniency for their „merchant” colleagues who had been wrongly arrested; and Russian Member of Parliament Nadyr Khachiliev echoed the pleas for their speedy release as al-Jihad members Ibrahim Eidarous and Tharwat Salah Shehata traveled to Dagestan to plead for their release. Shehata received permission to visit the prisoners, and is believed to have smuggled them $3000 which was later confiscated from their cell, and to have given them a letter which the Russians didn’t bother to translate.[50] In April 1997, the trio were sentenced to six months, and were subsequently released a month later and ran off without paying their court-appointed attorney Abulkhalik Abdusalamov his $1,800 legal fee citing their „poverty”.[50] Shehata was sent on to Chechnya, where he met with Ibn Khattab.[49][50][51][52] However, some have raised doubts as to the true nature of al-Zawahiri’s encounter with the Russians: Jamestown Foundation scholar Evgenii Novikov has argued that it seems unlikely that the Russians would not have been able to determine who he was, given their well-trained Arabists and the obviously suspicious act of Muslims crossing illegally a border with multiple false identities and encrypted documents in Arabic.[53][54] Assassinated former FSB agent Alexander Litvinenko alleged, among other things, that during this time, al-Zawahiri was indeed being trained by the FSB,[55] and that he was not the only link between al-Qaeda and the FSB.[56] Former KGB officer and writer Konstantin Preobrazhenskiy supported Litvinenko’s claim and said that Litvinenko „was responsible for securing the secrecy of Al-Zawahiri’s arrival in Russia, who was trained by FSB instructors in Dagestan, Northern Caucasus, in 1996–1997.”[57]

Zawahiri and other EIJ members found refuge in Jalalabad, Afghanistan, where Al-Qaeda families had settled. About 250 people were gathered there altogether.[citation needed]

While there Zawahiri learned of a „Nonviolence Initiative” being organized in Egypt to end the terror campaign that had killed hundreds and resulting government crackdown that had imprisoned thousands. Zawahiri angrily opposed this „surrender” in letters to the London newspaper Al-Sharq al-Awsat.[58] Together with members of al-Gama’a al-Islamiyya, he helped organize a massive attack on tourists at the Temple of Hatshepsut to sabotage the initiative by provoking the government into repression.[59]

The attack by six men dressed in police uniforms, succeeded in machine-gunning and hacking to death 58 foreign tourists and four Egyptians, including „a five-year-old British child and four Japanese couples on their honeymoons,” and devastated the Egyptian tourist industry for a number of years. Nonetheless the Egyptian reaction was not what Zawahiri had hoped for. The attack so stunned and angered Egyptian society that Islamists denied responsibility. Zawahiri blamed the police for the killing, but also held the tourists responsible for their own deaths for coming to Egypt,

The people of Egypt consider the presence of these foreign tourists to be aggression against Muslims and Egypt, … The young men are saying that this is our country and not a place for frolicking and enjoyment, especially for you.[60]

The massacre was so unpopular that no terror attacks occurred in Egypt for several years thereafter.[clarification needed] Zawahiri was sentenced to deathin absentia in 1999 by an Egyptian military tribunal.[61]”(subl.mea)

De unde se vede ca Marile Puteri s-au jucat cu focul, incercand sa foloseasca aceste grupari teroriste si teroristi, iata, chiar lideri ai acestora, in scopurile lor. De remarcat la Ayman al-Zawahiri cumplitul xenofobism si extremism – masacrul de la Luxor din noiembrie 1997. Cauzele  sunt, la fel ca si la Osama Bin Laden, in exclusivitate de natura habotnica, religioasa. Revendicarile lor nu sunt de natura economica, sociala si sunt mai putin de natura politica. Revendicarile lor sunt de natura religioasa si xenofoba, xenofobia lor fiind consecinta extremismului religios islamic, habotniciei lor. Nu au propus nimic pentru bunastarea musulmanilor, pentru dezvoltarea economica a statelor musulmane, nimic in ceea ce priveste mentinerea de relatii pasnice si de cooperare pasnica cu alte state ale lumii ci au absolutizat in chip absurd Jihad-ul, al carui inteles nu este clar in Coran, vazut de acesti lideri teroristi ca un razboi impotriva tuturor celor de alta religie decat cea Islamica. Ar fi de citit si despre un alt lider in viata al talibanilor, Mullahul Omar, provenit de asemenea din Invazia sovietica in Afganistan din 1979 si care este in viata. De unde se vede ca Al Qaeda nu duce lipsa de lideri si inca bine pregatiti pentru a conduce in continuare operatiunile teroriste in intreaga lume. Al Qaeda reprezinta inca o amenintare puternica la adresa intregii lumi. Sursa acestei amenintari este cultivarea in lumea islamica a extremismului religios, care nu propune decat distrugerea a tot ce este neislam. Am remarcat ca intr-un recent interviu de pe youtube luat premierului israelian Benjamin Netanyahu, acesta declara ca cel mai mare pericol este ca acesti talibani sa puna mana pe putere intr-o tara precum Pakistan, care este si o putere nucleara, avand astfel acces la armament nuclear. Nu e de gluma! Mai ales ca Pakistanul este o tara profund islamica si o sursa de terorism. In Pakistan sunt diverse scoli islamice. Unii spun ca e cea mai buna scoala islamica, cea mai de calitate, in general vorbind, din toate tarile islamice. Si, dupa cum se vede, multi teroristi se ascund acolo. Au loc acolo atentate sangeroase. Nu spun ca toti ar fi teroristi, dar  daca aceasta situatie scapa de sub control in Pakistan atunci intr-adevar se poate produce o adevarata catastrofa.

Pericolul nu a trecut. Cum poate fi el atenuat, daca nu chiar eliminat?

mai 2, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 comentarii »

  1. Interesant de citit si ce spune AFP – aici.

    Comentariu de Motanul Incaltat | mai 2, 2011 | Răspunde

  2. […] neplăcute, însă în acelaşi timp este binecuvântat să cunoască bucuria şi iubirea. Aşa că viaţa noastră este o grădină de lacrimi-lacramioare şi de […]

    Pingback de Lacrimi-lăcrămioare şi zâmbete-zambile « Gabriela Elena | mai 3, 2011 | Răspunde

  3. […] c)    5 mai? […]

    Pingback de Sunteti premiaţi! « Gabriela Elena | mai 4, 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: