Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Ce se mai intampla in Franta…

… iata ce titreaza Romania Libera:

Marine Le Pen, şefa extremei-drepte, ar câştiga primul tur al prezidenţialelor franceze – sondaj

de AUREL BERINTEANU

Articolul arata printre altele:

Marine Le Pen

Image via Wikipedia

„Marine Le Pen, fiica liderului istoric al extremei-drepte franceze, ar câştiga primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa cu 23% din intenţiile de vot, dacă scrutinul ar avea loc în prezent, potrivit unui sondaj realizat pentru ediţia de duminică a publicaţiei Le Parisien,anunţă NewsIn.

This image shows Nicolas Sarkozy who is presid...

Image via Wikipedia

Marine Le Pen l-ar devansa astfel pe preşedintele Nicolas Sarkozy, care, pentru a intra în al doilea tur de scrutin, va trebui să lupte cu socialista Martine Aubry. Ambii sunt creditaţi cu 21% din voturi.

photo de Martine Aubry

Image via Wikipedia

Dacă primul tur de scrutin se va desfăşura duminica viitoare, scenariul din 21 aprilie 2002 ar fi chiar depăşit, scrie Le Parisien, reamintind că, la data menţionată, tatăl lui Marine Le Pen, Jean-Marie Le Pen, fondatorul Frontului Naţional – partidul de extremă-dreapta din Franţa – a intrat, însă de pe poziţia a doua, în turul al doilea de scrutin al prezidenţialelor, alături de Jacques Chirac, reuşind să-l devanseze pe premierul socialist Lionel Jospin.

Ancheta a fost realizată online de Institutul Harris Interactive în perioada 28 februarie – 3 martie 2011, pe un eşantion de 1.618 persoane reprezentative pentru populaţia franceză cu drept de vot.”

dar si:

„Astfel, la salonul de agricultură, vizita sa a fost foarte urmărită şi nu a fost însoţită de obişnuitele remarci dezagreabile. Ea pare să profite de actualitatea politică densă, chiar confuză de la vârful puterii: demisia ministrului de externe Michèle Alliot-Marie pe fondul polemicii legate de revoluţia din Tunisia, la care se adaugă dezbaterea asupra laicităţii, ce se concentrează pe locul islamului în Franţa (peste o lună intră în vigoare interdicţia purtării vălului integral, burqa), dar şi îngrijorarea legată de valul de imigranţi din Magreb către Europa şi mai ales Franţa.

Pe de altă parte, comentează Le Parisien, acest sondaj ar trebui să le dea dreptate celor care, în rândurile dreptei, consideră periculos că majoritatea prezidenţială lansează toate aceste subiecte de discuţie, destinate să ia din electoratul Frontului Naţional, dar al căror efect este exact invers.”

Articolul mai arata ca:

„Într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul Le Figaro, şeful guvernului francez, François Fillon, consideră că Nicolas Sarkozy este „cel mai bun candidat posibil” al dreptei pentru alegerile din 2012. „El este cel care adună cea mai largă majoritate posibilă”, a declarat şeful guvernului, a cărui cotă de popularitate – ca şi cea a şefului statului, de altfel – este la cel mai scăzut nivel faţă de 2007, anul precedentului scrutin prezidenţial. „Orice altă candidatură ar fi o candidatură de diviziune, care ar deschide un spaţiu amplu de manevră pentru stânga”, a adăugat Fillon. El s-a pronunţat pentru o candidatură unică la centru-dreapta.

Următoarele alegeri prezidenţiale ar urma să aibă loc în primăvara anului 2012. La alegerile din 2007, principala rivală a lui Sarkozy a fost socialista Segolene Royale, pe care a învins-o însă fără dificultăţi.”

martie 6, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: