Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Multiculturalismul, un esec in Europa?

Ca ne place ideea sau nu ne place aceasta, totusi, cu aceasta idee a esecului multiculturalismului sunt de acord atat Nicolas Sarkozy cat si Angela Merkel. Iata doua articole foarte interesante in acest sens pe care le-am citit pe site-ul Radio Romania Actualitati :

Multiculturalismul, „un eşec în Europa”

de Răzvan Stancu

si:

Angela Merkel: „Modelul multicultural a eşuat în Germania”

de Bogdan Mihai

In primul articol, printre altele, se arata:

„În cadrul unei emisiuni televizate difuzate joi, preşedintele Nicolas Sarkozy răspunzând unei întrebări asupra problematicii multiculturalismului, a oferit ca exemplu islamul, în contextul în care dezbaterea asupra locului acestei religii în societate este din ce în ce mai importantă în Franţa, unde locuiesc între 5 şi 6 milioane de musulmani.

„Compatrioţii noştri musulmani trebuie să poată trăi şi practica religia, la fel ca orice alt compatriot” de altă religie, „dar nu poate fi vorba decât de un islam al Franţei şi nu de un islam în Franţa”, a afirmat preşedintele francez.

“Comunitatea naţională franceză nu vrea să-şi schimbe modul de viaţă, stilul de viaţă, egalitatea între bărbaţi şi femei, libertatea pentru copii de a merge la şcoală”, a mai spus Nicolas Sarkozy.

În Franţa, lidera de extremă dreapta Marine Le Pen a provocat indignare când a făcut o paralelă între rugăciunile musulmane pe străzi şi ocupaţie nazistă.

Legat de acest fapt, Nicolas Sarkozy, a apreciat că „nu vrem ca în Franţa cineva să se roage în mod ostentativ pe stradă”, dar este „normal” să existe moschei”, iar „rugăciunea nu ofensează pe nimeni, însă nu vrem un prozelitism religios agresiv”.

În Franţa a fost adoptată recent o lege prin care se interzice integral purtarea vălului islamic, lege.”

Iar in cel de-al doilea se precizeaza ca:

„Într-un moment în care dezbaterea privind integrarea s-a intensificat în Germania, Angela Merkel a pledat însă în favoarea migrării specialiştilor, în condiţiile în care Germania duce lipsă de mână de lucru calificată.

Principiul Multikulti, conform căruia „trăim acum alături unii de alţii şi ne bucurăm de aceasta”, a eşuat, a spus ea.

„Această abordare a eşuat, a eşuat total”, a insistat cancelarul german, în cursul unei reuniuni a tineretului Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

Liderul aripii bavareze a partidului, CSU, declarase vineri, în faţa aceleiaşi audienţe, că Germania „nu are nevoie de o imigraţie care să împovăreze sistemul social”.

Pe de altă parte, „Germania are nevoie de specialişti străini, chiar dacă, în acelaşi timp, pregăteşte şomeri germani”, a afirmat Angela Merkel.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie germane (DIHK), Hans Heinrich Driftmann, a afirmat că economia germană are nevoie de circa 400.000 de ingineri şi absolvenţi de facultate.

„Lipsa acestora costă aproximativ 1 la sută din creştere”, a apreciat el.

Angela Merkel a avertizat Uniunile conservatoare (CDU-CSU) împotriva promovării ideii că „imigranţii care nu vorbesc imediat limba germană nu sunt bineveniţi”.”

februarie 12, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii »

  1. Se revine la ” Fiecare pentru el” – ca popor ma refer. Incepe sa semene din ce in ce mai mult cu contextul de acum 100 de ani, premergator razboiului. 😛

    Comentariu de All knowing | februarie 12, 2011 | Răspunde

  2. […] sai”. UMP, care are astfel de abordari, a pierdut alegerile in Franta!! In Germania, cu un discurs mult mai moderat la adresa imigratiei, Merkel a reusit o victorie istorica, CDU scotand un scor electoral mai bun decat in 2009!! Merkel […]

    Pingback de Ce invataminte s-ar putea trage dupa alegerile din Germania… « Motanul Incaltat | septembrie 24, 2013 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: