Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Vanghelie la Washington

Romania Libera:

Vanghelie în Washington: Întâlniri la Departamentul de stat şi cu directorul de la alimentare cu apă

„Marian Vanghelie va merge, în prima zi a vizitei sale în SUA, la Departamentul de Stat, se va întâlni cu directorul Serviciului Public de alimentare cu apă şi reţele de canalizare al Washington D.C. şi va înregistra o discuţie, referitoare la sistemul politic din România, la o reţea de radio, potrivit Mediafax.”

Dar este foarte interesant de citit tot programul pe care Marian Vanghelie il are la Washington. Sa spicuim cate ceva din articol:

„De la ora 12.30, Vanghelie discută cu George Hawkins, directorul general al Serviciului Public de alimentare cu apă şi reţele de canalizare al Washington D.C., iar de la 15.00 are programată o întrevedere cu Anthony Williams, fost primar al Washington DC.

Agenda de întâlniri mai conţine, începând cu ora 16.00, şi o discuţie-înregistrare la o reţea internaţională radio, moderată de ambasadorul Richard Carlson, fost director „Vocea Americii”, tema discuţiei fiind „Sistemul politic din România în perioada postcomunistă”.

Romanian politician Marian Vanghelie speaks to...

Image via Wikipedia

De la ora 17.00, Marian Vanghelie se întâlneşte cu Stephen Schneider, director executiv al Institutului de Leadership mondial pentru Afaceri Publice, Comitetul de Afaceri Publice Americano Israeliene(AIPAC).

Agenda de întrevederi a primei zile conţine, în final, şi partea dedicată cinei, unde delegaţia română, condusă de primarul Sectorului 5, îi va avea ca invitaţi pe fostul ambasador al SUA în România, în perioada administraţiei Clinton, Michael Guest, dar şi pe Damon Wilson, vicepreşedinte şi director pe Programe de Securitate Internaţională din cadrul Consiliului Atlantic şi expert pentru relaţia cu România, Heather Conley, director pentru Europa al Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale şi Julia Roig, preşedinte al organizaţiei „Parteneri pentru o Schimbare Democratică”.”

Iar Vanghelie a declarat:

„Unu: mergem şi venim cu experienţă în care învăţăm şi pe primarul general şi pe primarii de sectoare că banii nu se vor cheltui pe iarbă, să spunem cum trebuiesc cheltuiţi banii. Doi: o să-mi daţi nota după perioada următoare, dacă pot sau nu pot – vom aduce câţiva investitori pentru parteneriate public-privat să creăm şi locuri de muncă, dar să reuşim să demonstrăm că se poate să-i aducem pe oameni. Exceptând aceste întâlniri, va fi întâlnirea şi la Departamentul de Stat… Celelalte, sindicate, congresmani, sunt detalii pentru dumneavoastră, bănuiesc. Substanţa, bănuiesc, poate fi Casa Albă şi Departamentul de Stat”

Dar din programul afisat in articol se vede destul de clar ca vizita lui Vanghelie la Washington nu e numai una strict tehnica, ci si una politica. „Detaliile” acestea de care vorbeste Vanghelie sunt, banuiesc, importante. Vanghelie merge acolo in calitate oficiala, de primar al sectorului 5, si ar trebui ca cetatenii sa fie informati despre detaliile acestea. Spre exemplu, daca agenda contine „o discuţie-înregistrare la o reţea internaţională radio, moderată de ambasadorul Richard Carlson, fost director „Vocea Americii”, tema discuţiei fiind „Sistemul politic din România în perioada postcomunistă” „, rezulta ca parerea lui Vanghelie, care pana nu demult spunea, in limba romana, „almanahe” conteaza, mai ales pe un subiect atat de academic, dupa cum suna tema discutiei. Eu nu il banuiesc pe Vanghelie de rea credinta, nu. Dar sa nu uitam ca nu demult acest om declara ca in 10 ani va fi cel mai puternic om din Romania! Si parca o asemenea declaratie nu suna foarte democratic… Eu stau si ma intreb altceva: cum un om cu o pregatire precara, care face dese greseli gramaticale, a ajuns sa fie primit la Washington si sa aiba, printre altele, in agenda de intrevederi, invitati precum: „fostul ambasador al SUA în România, în perioada administraţiei Clinton, Michael Guest, dar şi pe Damon Wilson, vicepreşedinte şi director pe Programe de Securitate Internaţională din cadrul Consiliului Atlantic şi expert pentru relaţia cu România, Heather Conley, director pentru Europa al Centrului pentru Studii Strategice şi Internaţionale şi Julia Roig, preşedinte al organizaţiei „Parteneri pentru o Schimbare Democratică” „? Un om pe care toata tara l-a auzit cum injura de mama-focului la telefon, ajunge sa reprezinte Romania la Washington… Cred ca se poate spune asa, judecand dupa agenda pe care o are in capitala SUA. As vrea sa stiu cati investitori pentru parteneiate public-privat va reusi sa aduca Vanghelie si cate locuri de munca se vor crea, in afara de „lectiile” despre cum trebuie cheltuiti bani, pe care „profesorul” Vanghelie le va da primarilor de sectoare si primarului general. Este interesant de vazut care va fi experienta americana a primarului de la 5.

ianuarie 19, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: