Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Tot WikiLeaks, despre momentul de dinaintea invadarii Irakului

Tot in Romania Libera aflam:

Cum au forţat americanii invadarea Kuweitului în 1990 – Dezvăluire WikiLeaks

ianuarie 4, 2011 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , ,

4 comentarii »

 1. WikiLeaks reprezintă o mişcare importantă de informare publică, poate cea mai importantă de la apariţia internetului. Totuşi nu ar trebui să acordăm acum WikiLeaks o dimensiune politică şi nici una mass-media.

  Cred că această mişcare WikiLeaks ar trebui să conducă la o presiune populară care să ceară publicarea documentelor clasificate aberant ca secrete.

  Acum câteva zile citeam în Monitorul Oficial că au fost decoraţi nişte membrii SPP. Lista decoraţiilor era secretă. Habar nu am de ce SPP-iştii sunt secreţi, doar nu sunt mascaţi, identitatea lor se cunoaşte, îi vedem la televizor. De asemenea erau înaintaţi în grad doi generali de la SPP… evident tot secreţi. Ei bine, M.O. ne informa că s-au înaintat în grad doi generali, dar fără să le spună numele… Păi şi atunci la ce mai foloseşte informaţia?

  Comentariu de Bibliotecaru | ianuarie 5, 2011 | Răspunde

  • In exemplul dat de Dvs. – chestiunea cu decoratiile – exista o doza evidenta de secretomanie. Dar eu cred ca WikiLeaks are meritul de a ne ajuta sa intelegem mai bine Istoria. Si eu cred ca trebuie sa cautam sa intelegem mai bine Istoria aceasta contemporana, pe care o traim. Pentru ca ne priveste, pentru ca are legatura cu viata noastra. Spre exemplu in chestiunea Schengen. Un lucru ce a trecut, cel putin asa am impresia, neobservat si care pe mine ma intriga: Presedintele a vorbit despre faptul ca romanii sunt discriminati, dar nu ne-a spus si de ce sunt discriminati. Care sunt cauzele profunde (ascunse) ale acestei discriminari. Cu atat mai mult cu cat este vorba de relatiile noastre cu Franta, relatii ce au radacini viguroase in Istorie si care au insemnat, in trecut, modernizarea Romaniei! Deci nu putem sa fim insensibili, mai ales cei care iubim cultura franceza, la o asemenea atitudine din partea Frantei. Citeam pe un blog o chestiune interesanta (cred ca ati citit si Dvs.):
   http://menaru.blogspot.com/2010/12/schengen-ce-se-stia-deja.html
   Poate fi o explicatie. Intristatoare, desigur.
   Totusi, oficial, nu s-a vorbit despre cauze. Se vorbeste, in schimb, despre frustrari grele din partea noastra, asa cum scrie Cristian Preda pe blog:
   http://cristianpreda.ro/2011/01/07/excesiv/
   Iata de ce, si e doar un exemplu pe care l-am avut la indemana, mai sunt, desigur, multe altele, este important sa intelegem ce se intampla, sa intelegem Istoria.
   Si cred ca WikiLeaks este ca un medicament impotriva ignorantei! Pentru ca ne ajuta sa vedem mai bine ce se intampla la scara mondiala.

   Comentariu de Motanul Incaltat | ianuarie 7, 2011 | Răspunde

 2. Informatie avem destula, pe internet, nu ti se pare. Vrei acum sa ai si parte la informatiile lor secrete ? Sa-ti fie rusine, ca le strici planurile !

  Noi, plebea, nu aveam voie sa cunoastem decat o parte din informatie. E informatia pe care ei vor sa ne-o livreze. Atunci cand votam, atunci cand comentam, atunci cand…

  Restul sunt povesti… de adormit copii.

  Comentariu de LuxDesign28 | iunie 2, 2011 | Răspunde

  • Interesant punct de vedere. Nu ca v-as contrazice, dar mi se pare si un pic de doza de fatalism in atitudinea Dvs… Gresesc? Adica oricum ceea ce cunoastem e ceea ce vor ei, restul fiind povesti de adormit copiii, atunci ce rost mai are? In raspunsul pe care i l-am dat Bibliotecarului spuneam ca Wikileaks ne ajuta sa intelegem mai bine Istoria. De ce n-am incerca s-o intelegem, macar sa reflectam la ea? Cine are pretentia ca le stie pe toate, ca poate stii totul…?

   Comentariu de Motanul Incaltat | iunie 2, 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: