Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Reflectiile lui Iliescu…

Un articol din Gandul:

Iliescu, despre propunerea lui Antonescu: Intenţia lui e intenţie. Nu e suficient să vrei, trebuie să şi poţi. PLUS : Cine pune „tălpi” liderilor „capabili” din PSD

Merita citit pentru ca sintetizeaza conceptia lui Iliescu despre situatia politica actuala si despre ceea ce ar trebui facut in lupta impotriva lui Basescu si PDL.

Ion Iliescu

Image via Wikipedia

Ce va face UDMR? Cred ca raspunsul asta nu e prea clar la PSD… Deocamdata. Ramane de vazut…Nastase zice ca:

UDMR are nevoie de clarificari…

Adrian Nastase 2004

Image via Wikipedia

Numai ca atunci cand PSD a fost la guvernare cu PDL, voci din PSD, daca mai tin eu bine minte, au fost impotriva faptului ca UDMR sa vina la guvernare. pe de alta parte, PDL si Traian Basescu le-a dat o satisfactie UDMR prin forma legii invatamantului, care lege Basescu a sustinut-o suspect de calduros. Se poate intari si mai mult motivul pentru care UDMR e de gat cu PDL si Basescu. Pentru ca acestia din urma au sprijinit pe unul de-al lor, de-al UDMR-ului ca sa fie vicepresedinte al PE, de Laszlo Tokes zic. PSD-ul ce ar oferi concret UDMR-ului? Adrian Nastase se intreaba, si nu fara temei:

„Fiindca, UDMR inca il accepta pe Traian Basescu, desi acesta a sprijinit crearea unor formatiuni concurente UDMR, precum PCM, iar  acum ii ofera suport explicit lui Laszlo Tokes, care pare sa fie pentru Uniune un adversar mai mare decat PSD. Oare cei de la UDMR nu isi pun nicio intrebare legata de faptul ca prezenta lor la guvernare este mai degraba o tentativa de a-i compromite in fata cetatenilor romani de etnie maghiara, in avantajul politic al celor care se bucura de binecuvantarea Cotroceniului?”

President Traian Basescu

Insa se mai ridica si o alta problema, decat cea din intrebare: cat de important este pentru UDMR, care nici partid politic nu e, ca ii ofera sprijin politic lui Tokes, sau ca PCM e o forta concurenta?…

Iliescu a subliniat:

„”Altminteri, asta e chestiunea fundamentală a 2011: trebuie să generăm o situaţie în care actuala guvernare să-şi părăsească poziţia, dar trebuie să vină cineva din spate cu forţă şi asta, înainte de toate, este partidul nostru, pe urmă o coaliţie pertinenă cu toţi cei intereseaţi în înlocuirea actualei guvernări, care e pacoste pentru ţară”, a spus Iliescu.

El a arătat că există şi varianta în care se va merge pe actuala situaţie politică, până în 2012, dar a apreciat că acest lucru ar însemna o suferinţă prelungită pentru ţară.

„Există şi varianta nu o să avem încotro, să mergem până la alegerile din 2012, dar asta este suferinţă prelungită pentru oameni”, a spus Iliescu.

El a pledat pentru întărirea PSD şi apoi pentru crearea de alianţe politice necesare pentru „a dărâma o guvernare păguboasă pentru ţară”.

Iliescu: În PSD există „frânari” care „pun tălpi” celor capabili şi credibili

Iliescu spune însă că în partid există „frânari” care „pun tălpi” celor capabili şi credibili, pentru a-şi menţine interesele şi „gaşca de subordonaţi”.

„Avem şi frânari în partid care pun tălpi celor capabili şi celor credibili, ca să-şi menţină interesele şi gaşca de subordonaţi”, a spus Iliescu.

El a pledat pentru crearea unui climat de partid veritabil stânga, cu un crez politic serios şi care să slujească aşa cum trebuie acest crez, nu privind numai prin prisma interesului personal şi al găştii promovate.

„Să ne debarasăm de aceste mentalităţi!”, a îndemnat Iliescu.”(subl.mea).

Problema este cum „sa generam” o astfel de situatie, ca cea despre care vorbeste Iliescu. Practic, la ce se refera cand spune ca ” sa generam”? Scoaterea oamenilor in strada si indepartarea regimului Basescu cu forta? Si asta in conditiile in care nici in PSD lucrurile nu stau ca pe roze, dupa cum tot Iliescu a subliniat. Pentru faptul ca nu pot injgheba o majoritate, toate actiunile fortelor de Opozitie de a rasturna guvernul si presedintele sunt cat se poate de minime. UDMR, dupa cat se pare, va juca rol de arbitru in aceasta lupta politica… Lucru ce poate sa impinga situatia actuala pana la alegerile la termen.

Cum va juca PDL-ul si tutorele sau – presedintele Basescu?

That’s the question!!! 🙂

decembrie 30, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , ,

4 comentarii »

  1. LA MULTI ANI!

    Comentariu de Theodora | decembrie 31, 2010 | Răspunde

  2. […] Razvan,  Analfabetul, Andi Bob, Chat Noir, Florin Matei, Vlad Cel Groaznic, Simion,  Popa Teapa, Motanul Filozof,  Pro Atitudine, Sibilla,  Umograf, […]

    Pingback de La multi ani tuturor cititorilor blogului meu! « Hai ca se poate! | decembrie 31, 2010 | Răspunde

  3. […] Despre acest subiect si despre pozitia UDMR am comentat si aici. […]

    Pingback de Inceput de an « Motanul Incaltat | ianuarie 3, 2011 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: