Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

O atitudine curajoasa…

a lui Traian Basescu in legatura cu intrarea in Spatiul Schengen. Iata ce spune Mediafax:

Băsescu: Am spus, la Consiliul European, că nu acceptăm obligaţii suplimentare pe Schengen

Cu recomandarea de a citi tot articolul, iata ce se arata printre altele:

„”Un citat din declaraţie: «România a respectat regulile acestui club, din momentul aderării la Uniune, acum patru ani. Nu aş vrea să cred că am greşit prin această abordare constructivă şi că beneficiile în UE se obţin doar prin abordări confruntaţionale. România nu doreşte să fie victima colaterală pentru tot ceea ce nu merge bine azi în Uniune»”, a spus Băsescu”

„”Ne-am săturat de poveştile cu monitorizări, dar acceptăm o cooperare la frontieră” a spus Băsescu.”

„” România nu acceptă să fie utilizat (MTV – n.r.) ca o pârghie de blocare a unui drept şi a unei obligaţii pe care România o are. (…) În declaraţie subliniez faptul că putem să nu mai înţelegem rostul MCV atât timp cât el este utilizat politic împotriva României. El este un mecanism de cooperare şi nu un mecanism de blocare a României „, a arătat Traian Băsescu.”

„El a dezavuat declaraţiile oamenilor politici care „în ultima perioadă au ajuns la afirmaţii năstruşnice” precum că România nu ar avea tratat de frontieră cu Republica Moldiova.

Ca şi cum semnarea la Paris a Tratatului prin care se stabilea frontiera României nu ar fi existat încă din 1947. România a recunoscut actuala frontieră la Paris în 1947 „, a mai declarat preşedintele Traian Băsescu.”

Foarte tare!

Se trag doua concluzii (cel putin doua):

1.   Presedintele spune ca MCV este utilizat politic impotriva Romaniei. Ceea ce inseamna ca exista si interesul politic din partea unor state membre pentru acest lucru. Interesul politic si nu ca noi n-am respecta nu stiu ce sau n-am avea nu stiu ce bine pus la punct.

2.   „Nu aş vrea să cred că am greşit prin această abordare constructivă şi că beneficiile în UE se obţin doar prin abordări confruntaţionale. România nu doreşte să fie victima colaterală pentru tot ceea ce nu merge bine azi în Uniune”. Deci beneficiile UE se mai obtin si prin abordari confruntationale, pentru ca unii doresc ca Romania sa fie „victima colaterala pentru tot ceea ce nu merge bine azi in Uniune”.

Din 1. si 2. rezulta la modul foarte clar si deschis ca avem adversari in aceasta Uniune Europeana, care nu ne prea vor in Schengen din motive politice si nu pentru ca nu am fi pregatiti sa fim in Spatiul Schengen!

Pentru o intelegere mai aprofundata a situatiei va recomand sa cititi urmatorul articol de pe blogul Civitas’99, inclusiv comentariile (dialogul e foarte interesant! 🙂 ):

Imperativele unei Politici Externe Estice a României

asta apropo si de tratatul de frontiera cu Republica Moldova, de care vorbeste Basescu.

Atunci imi pun si eu intrebarea: unele state membre nu ne vor in Spatiul Schengen pentru ca sa nu se supere Rusia? Sau ca acest lucru sa fie ca un fel de „bonus” pentru o Rusie suparata deja?

decembrie 18, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 comentarii »

  1. […] Atitudini, Yogoshima, Zina- Lecturi recenzate, Gebelezis, Matilda, Aliosa, KinR, Maria Barbu, Motanul Filozof, Lucia Verona, George Serban, Augustin, Renata, Basarica, Basescul, Bibliotecarul, BlackAngel, Brad […]

    Pingback de Sufletul meu, asa cum este el « Hai ca se poate! | decembrie 19, 2010 | Răspunde

  2. […] Supravieţuitor, Gica Contra, Cristian Dima,  Vlad Cel Groaznic, Teo Negura,  Popa Teapa, Motanul Filozof, Bibliotecarul, Pro Atitudine, Razvan, […]

    Pingback de “Prostamol Uno” pentru boierul Constantin Balaceanu Stolnici ca ca nu mai faca pipi pe noi SAU Cum sa faci rau propriul partid « Hai ca se poate! | decembrie 20, 2010 | Răspunde

  3. […] Supravieţuitor, Gica Contra, Cristian Dima,  Vlad Cel Groaznic, Teo Negura,  Popa Teapa, Motanul Filozof, Bibliotecarul, Pro Atitudine, Razvan, […]

    Pingback de Elena Udrea a impartit calendare cu chipul ei si cu sloganul “I love B” intr-o scoala din Bucuresti « Dum spiro, spero | decembrie 20, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: