Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Interviu – Cristian Preda in Revista 22

Europarlamentarul Cristian Preda acorda un interviu  Revistei 22:

Loialitatea tăcută, critica sau abandonul. Eu am ales critica

Interesant de citit.

Eu stau si ma intreb cum este posibil asa ceva intr-un partid care-si zice democrat:

„Nimeni – repet: nimeni nu mi-a spus ce zic şefii PDL, şi anume că avem o guvernare mai bună decât toate cele

Cristian Preda

Image via Wikipedia

precedente şi că eu nu mai trebuie să vorbesc liber.” (subl. mea).

Incalcarea libertatii de exprimare si asta intr-un partid democrat!!

Este ceva…!!

Chestia cu a te lauda pe tine insuti – „avem o guvernare mai bună decât toate cele” – o pot intelege. Omului cam intotdeauna i-a placut sa se laude pe sine, desi un proverb vechi spune ca: ” Lauda de sine nu miroase a bine„… Dar a incalca dreptul unui om sa se exprime liber, mi se pare una din cele mai grave chestiuni in PDL.  Chiar mai grava decat aceea ca ei nu pot formula o atitudine colectiva:

Într-un interviu TV, preşedintele Băsescu, cel care a susţinut intrarea dvs. în politică, insistă asupra poziţionării PDL în problema anticorupţiei, amintind cazul Ridzi. Simţiţi sprijinul lui?
Nu vreau să-l implic pe preşedinte în disputele din PDL. Reamintesc doar câteva fapte recente. După ce am vorbit despre corupţie, BPN a discutat sancţionarea mea şi, aparent, doar imposibilitatea de a găsi o justificare publică m-a salvat. A doua zi, colegii mei au votat împotriva extinderii cercetării în cazul Ridzi. A intervenit apoi preşedintele pentru a cenzura această atitudine care trimitea cu gândul la PDSR. În fine, auzind aşa ceva, PDL a spus că nu suntem sfinţi şi că votul dat va fi corectat în plen. Eu mă întreb ce înţelege un om raţional din această succesiune de declaraţii. Care e atitudinea noastră colectivă?” (subl. mea)

Lucru ce te conduce la ideea de dezbinare in acest partid. Dar revenind la libertatea de exprimare, poate ca nu ar trebui sa ne mire, atata vreme cat Boc, cel ce e seful partidului, afirma in numeroase ocazii ca domnia sa „nu discuta”. Defapt, ceea ce se remarca este ca la capitolul comunicare baietii astia sunt „varza”, dar rau de tot. Iar Basescu devine din cand in cand un fel de purtator de cuvant al Guvernului… Fireste, Presedintele are tot dreptul sa comunice cu societatea. Dar contrastul apare tocmai cand Guvernul este deficitar la capitolul comunicare: vorbeste Basescu, Boc, in schimb, tace, „nu discuta”! Cand PDL este principalul partid de guvernamant si ar trebui sa aiba o comunicare cat se poate de flexibila cu societatea. Spre exemplu: in privinta legii invatamantului, parerea mea este ca Boc si PDL ar trebui sa explice mai mult aceasta lege, motivele pentru care o propun in forma aceasta, efectele benefice care ar rezulta din aplicarea legii, si nu Presedintele. Ca si in privinta legii salarizarii unice, a bugetului sau Codul Muncii. Este in interesul PDL sa aiba o comunicare buna cu societatea, in primul rand in interesul PDL. Presedintele este la al doilea mandat si chiar a declarat ca pentru domnia sa nu mai exista nicio miza. Dar pentru PDL exista una, si inca mare, deoarece vin alegerile.  Probabil ca, atata vreme cat acest partid nu poate exprima o atitudine colectiva clara si coerenta, rationala si pe intelesul tuturor, atunci si comunicarea pe care ar trebui s-o aiba cu societatea este blocata.

Bun, dl. Preda „nu trebuie sa mai vorbeasca liber”! Boc nu discuta! Nu ne mai referim la Preseinte! Dar iata, in schimb, ce declaratii avem de la PDL:

Teodor Baconschi: “Eu, Elena, sunt foarte bucuros să lucrez cu tine. Trebuie să faci eforturi monumentale să nu cazi sub farmecul tău, în calitate de coleg. Eşti inteligentă, eşti frumoasă, eşti tenace, ai anduranţă la mediul general dezgustător al politicii româneşti şi nu te deranjează vecinătatea oamenilor de valoare”. (subl. mea)

Gabriel Oprea: „“Doamna ministru este un lider competent. O spune un om care nu o laudă nici pe maică-sa dacă nu o merită“.

Ioan Oltean: “A fost un timp când pentru PDL soarele a răsărit de la Bucureşti. Sunt convins că, prin alegerea noului preşedinte, organizaţia va deveni din nou locul de unde răsare soarele

Mai pe larg – aici.  😀

„Ce intelege un om rational din aceasta succesiune de declaratii?”  🙂

decembrie 15, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , ,

Un comentariu »

  1. […] Negura, Aliosa, KinR,  Corina Cretu, Victor Ponta, Popa Teapa, Chat Noir,  Razvan, Pro Atitudine, Motanul Filozof, Mihai Voicu, Alianta […]

    Pingback de Basescu cel Mare, cel Bun, cel Viteaz si cel Frumos acest Albu ca Zapadu al politicii romanesti « Hai ca se poate! | decembrie 15, 2010 | Răspunde


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: