Motanul Incaltat

Just another WordPress.com weblog

Ciudat…

Iata ce citim in Gandul:

UE se îndoieşte că mierea, morcovii şi fructele ajută sănătatea. Motivul: alimentele sunt testate ca şi cum ar fi medicamente

In articol se precizeaza:

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) a decis că iaurtul n-ar fi destul de bun în menţinerea sănătăţii, după ce, până acum, din miile de alimente evaluate, n-a trecut niciunul testul. Au „picat” până şi plantele medicinale, mierea sau vinetele. Motivul: EFSA testează alimentele ca şi cum ar fi medicamente

După ce a decis că mierea şi morcovul n-ar fi suficient de bune pentru menţinerea sănătăţii, Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) a respins acum şi iaurtul, cum că nici acesta n-ar ajuta prea mult sănătatea. Motivul: EFSA încă nu s-a convins că bacteria probiotică Lactobacillus casei 114001 din iaurtul Actimel reduce riscul de diaree la pacienţii care au această problemă din cauza tratamentului cu antibiotice.

Întâmplarea a reaprins scandalul EFSA care, de la înfiinţare şi până acum, a respins pe bandă rulantă toate solicitările primite de la producătorii din Europa. Autoritatea a respins 1.833 de propuneri evaluate până acum şi, în plus, a dat undă verde numai pentru 320 de nonalimente, şi anume produse folosite şi în medicamente: vitamine, minerale şi alte ingrediente asemănătoare. Până acum, din România au plecat 4.000 de solicitări, iar din Europa, cu totul, câteva zeci de mii.”

si:

„”Astfel, viitorul omenirii ar putea fi acela că vom mânca medicamente. Acum s-a dat o lovitură producătorilor de alimente sănătoase. EFSA a recunoscut că nu are competenţe în a analiza alimentele. Pe termen lung, ideea este următoarea: de ce să mai cumpărăm usturoi, când există extractul de usturoi gelule? Ei bine, nu au acelaşi efect pentru sănătate. Cu cât purificăm mai mult un produs, cu atât el îşi va pierde mai mult din valoarea nutriţională. A nu se înţelege că încerc să minimizez rolul medicamentelor”, a mai explicat profesorul Mencinicopschi. În ceea ce priveşte consumul produselor de sinteză, el a făcut o paralelă: 60 de miligrame de vitamina C din măr îşi face treaba mult mai bine decât 1.000 de grame de vitamina C de sinteză.

„Probabil că se urmăreşte ca hrana să fie înlocuită cu produse procesate de tipul medicamentelor. Dar să nu uităm cu ce se hrăneau oamenii din Paleolitic, căci de atunci omenirea nu s-a schimbat genetic”, mai spune directorul ICA. El a găsit, însă, şi un lucru bun pe care EFSA l-a făcut până acum: a dezvoltat sistemul de alertă rapidă, întărind aspecte de siguranţă alimentară. Asta înseamnă că, atunci când descoperi un produs contaminat cu pesticide sau cu nişte E-uri neagreate de Europa, de pildă, respectivele produse sunt retrase repede de pe piaţă.””

Articolul este foarte interesant. Merita citit tot!

decembrie 10, 2010 - Posted by | Uncategorized | , , , , , , , , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: